Negatif testlerin yüzde 30’u için ''hata var'' iddiası!

Negatif testlerin yüzde 30’u için ''hata var'' iddiası!
Güncelleme:

İngiltere’de bilim insanları, negatif çıkan koronavirüs testlerinin yüzde 30’unun yanlış olabileceğini açıkladı. Bu durumdaki kişilerin tüm dünyada hastalığı yaymasından endişe ediliyor

İngiltere’de bilim insanları, tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanan PCR koronavirüs testlerinde sonucu negatif çıkanların yüzde 30’unun sonuçlarının yanlış olabileceğini belirtti. Bilim insanları, testlere yüzde 100 güvenilmemesi gerektiğini; semptomların da dikkate alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Koronavirüsün başlıca semptomları olarak bilinen yüksek ateş ve öksürüğün yanı sıra kas ağrısı, tat ve koku kaybı ve baş ağrılarının da dikkate alınması gerektiği belirtildi. İngiliz sağlıkçılar, bu semptomları gösteren ancak koronavirüs taşıdığını düşünmediği için karantina ve kısıtlamalara uymayan kişilerin virüsün yayılmasında önemli bir etken olabileceğini kaydetti.

Warwick Üniversitesi Viroloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Lawrence Young, “Yanlış çıkan testlerin yüzde 30 oranında olduğunu düşünüyorum” dedi ve test sayılarının arttığı bu günlerde bu oranın çok sayıda insana tekabül edeceğini ekledi.

TESTLER NEDEN YANLIŞ ÇIKIYOR?

Yapılan incelemelere göre, testlerin yanlış çıkmasının en büyük nedenlerinden birincisi; sağlıkçıların yaptıkları insani hatalar olarak yorumlanıyor. İkincisi ise testlerin doğru çalışmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle çok sayıda ülke, ilk test sonuçlarının ardından ikinci bir test ile doğrulama yapıyor.

Hepimizi kazıklıyorlardı: Fahiş fiyata kesilen ceza dudak uçuklattı Hepimizi kazıklıyorlardı: Fahiş fiyata kesilen ceza dudak uçuklattı Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi için olay iddia Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi için olay iddia 14 Şubat ilanı nedeniyle ev hapsi verilen Merve Taşkın'ın nezarethane anıları da olay oldu 14 Şubat ilanı nedeniyle ev hapsi verilen Merve Taşkın'ın nezarethane anıları da olay oldu Tanju Özcan'dan son anket sonuçlarına dikkat çeken tepki Tanju Özcan'dan son anket sonuçlarına dikkat çeken tepki EYT'zedelerin 1.800 günle erken emekliliğinde formül belli oldu EYT'zedelerin 1.800 günle erken emekliliğinde formül belli oldu Devrim Özkan'dan ''futbolcu gitti, basketbolcu geldi'' iddiaları için ilk açıklama Devrim Özkan'dan ''futbolcu gitti, basketbolcu geldi'' iddiaları için ilk açıklama Icardi'den L-Gante ile yeniden aşka gelen Wanda Nara'ya China'lı yanıt Icardi'den L-Gante ile yeniden aşka gelen Wanda Nara'ya China'lı yanıt Herkes nikah tarihi beklerken, ünlü çiftin büyük aşkı bitti! Herkes nikah tarihi beklerken, ünlü çiftin büyük aşkı bitti! Survivor'un kadınlar düellosunda adaya veda eden isim belli oldu Survivor'un kadınlar düellosunda adaya veda eden isim belli oldu Ankara'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi! Ankara'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi!
Dekan yardımcısını vurup, intihara kalkıştı Dekan yardımcısını vurup, intihara kalkıştı The Economist yazdı: ''Türkiye’de yeni baskı dalgası güçleniyor'' The Economist yazdı: ''Türkiye’de yeni baskı dalgası güçleniyor'' Atom bombasından 500 kat güçlü asteroitin Dünya'ya çarpacağı tarih açıklandı Atom bombasından 500 kat güçlü asteroitin Dünya'ya çarpacağı tarih açıklandı Özcan Deniz ''eşine kayınvalide şiddeti'' iddialarını ayetle doğruladı! Özcan Deniz ''eşine kayınvalide şiddeti'' iddialarını ayetle doğruladı! HÜDA-PAR AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı'nı karşı karşıya getirdi HÜDA-PAR AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı'nı karşı karşıya getirdi Survivor Yunus Emre'nin eşi Beria Özden, Bahar Candan'ın eşine attığı mesajı ifşa etti Survivor Yunus Emre'nin eşi Beria Özden, Bahar Candan'ın eşine attığı mesajı ifşa etti MHP'li milletvekilinden Sedat Peker'e teşekkür: ''Allah razı olsun!'' MHP'li milletvekilinden Sedat Peker'e teşekkür: ''Allah razı olsun!'' Yeşil sahada ''yok artık'' dedirten kural hatası Yeşil sahada ''yok artık'' dedirten kural hatası Türkiye'nin uykularını kaçıran tsunami dalgalarının risk haritaları yayınlandı Türkiye'nin uykularını kaçıran tsunami dalgalarının risk haritaları yayınlandı İstanbullular dikkat! Lapa lapa kar yağacak, şehir beyaza boyanacak! İstanbullular dikkat! Lapa lapa kar yağacak, şehir beyaza boyanacak!