Netanyahu dünyaya ilan etti: Kara harekatının tarihini belirledik

Netanyahu dünyaya ilan etti: Kara harekatının tarihini belirledik
Güncelleme:

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye kara operasyonuna hazırlandıklarını belirterek, ''operasyonun zamanlamasına savaş kabinesi tarafından oybirliğiyle karar verildiğini'' açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Netanyahu, Hamas'ın 7 Ekim baskınlarıyla ilgili ülkede bir soruşturma başlatılacağını, ancak bu soruşturmanın savaş bitimine kadar yapılmaması gerektiğini söyledi.

Netanyahu, "7 Ekim tarihimizde kara bir gündü. Güney sınırında yaşananları en ince ayrıntısına kadar araştıracağız. Bu fiyasko sonuna kadar araştırılacak. Ben de dahil olmak üzere herkes bu fiyaskoyla ilgili cevap vermek zorunda kalacak, ama tüm bunlar ancak savaştan sonra gerçekleşecek" dedi. 

KARA OPERASYONU AÇIKLAMASI

Netanyahu, Gazze Şeridi'nde "kara operasyonuna hazırlandıklarını" belirterek, "operasyonun zamanlamasına savaş kabinesi tarafından oybirliğiyle karar verildiğini" ifade etti.

Netanyahu ayrıca, "Başbakan olarak devletin geleceğini güvence altına almaktan sorumluyum. Şu anda benim görevim İsrail devletini ve halkını düşmanlarımıza karşı ezici bir zafere taşımaktır. Şimdi tek bir hedef için güçlerimizi birleştirme zamanı: davamızın haklılığına olan derin inancımızla zafere doğru ilerlemek" diye konuştu.

 İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 43 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.