O IŞİD'liyi Türkiye serbest bırakmış !

O IŞİD'liyi Türkiye serbest bırakmış !
Güncelleme:

Almanya Başbakanı Merkel'i ölümle tehdit eden IŞİD'linin Türkiye tarafından Musul rehineleri karşılığında serbest bırakıldığı öğrenildi..

 

Avrupa ve Almanya Başbakanı Merkel’i ölümle tehdit eden, aslen Mısırlı ve Müslüman Kardeşler örgütünden gelme olan Muhammed Mahmoud’un, Türkiye tarafından takasta kullanıldığı açıklandı. Ölüm ve propaganda makinei Mahmoud’un, en tehlikeli teröristlerden biri olduğu belirtiliyor.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Almanya ve Merkel’e tehditler yağdırdığı videoda iki kişiyi de otomatik silahla infaz eden IŞİD’li Mohamed Mahmoud’un Mısırlı olduğu, babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bir dönemler Erbakan’ın yakın ilişkilerinin bulunduğu Müslüman Kardeşler üyesi olduğu açıklandı.

 

IŞİD’in diğer videolarını da üreten 30 yaşındaki Mahmoud’ın Viyana’da doğduğu, bir süre Almanya’da yaşadığı ve burada yakalanıp 4 yıl hapis yattığı belirtildi.

EN TEHLİKELİ TERÖRİSTE TAKAS

Ardından pasaportunu yırtıp kaçak yollarla önce El Kaide’ye katılmaya çalışan sonra IŞİD’e katılan Mahmoud, Türkiye’de 2013 yılında yakalandı. Alman polisinin, „En tehlikeli Almanca konuşan terösitlerden biri“ diye tanımladığı Mahmoud, 2012 yılında da kendisiyle görüşen çeşitli gazetecilere, „Bizim en büyük silahımız internet“ demişti ve bunun aracılığıyla örgütlendiklerini anlatmış, cihad güzellemeleri yapmıştı.

Mahmoud, 2013 yılının mart ayında Türkiye’de yakalandı. Mısır ve Libya’da bir süre kaldıktan sonra Türkiye’ye geçti ve oradan da Suriye’ye savaşa gidiyordu.

Bir süre tutuklu kalan Mahmoud, 2014 Eylül ayında, Musul Başkonsolosluğu’nda esir alınan 49 Türk’e karşı takasta kullanıldı. Serbest bırakılan 180 IŞİD’cinin arasında Mahmoud’un da bulunduğu belirtiliyor.

EL KAİDE VE IŞID’İN PROPAGANDACISI

Tam bir ölüm ve propaganda savaşçısı olarak nitelenen Mahmoud’un yıllarca cihad videoları yayınladığı, daha sonra bu alanda tüm kontrolü ele aldığı belirtiliyor. Avusturya’da okulunı 17 yaşında bırakıp ortadan kaybolan Mahmoud, Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde ortaya çıkmış ve burada tek odalı bir evde kalmıştı. Kirası, karısı tarafından ödenen Mahmoud, daha sonra bir kez Irak’a geçip El Kaide’ye katılmak isterken yakalanmıştı.

Avusturya’da 4 yıl ceza alan Mahmoud, sınır dışı tehlikesi başgösterince pasaportunu yakıp kayıplara karışmıştı. Ardından da Türkiye’de yakalanmıştı.

AYDA 1000 IŞİD’Lİ ÖLÜYOR, ADAM LAZIM

2005’ten itibaren Al Kaide ile bağlantı kuran ve Almanca, „Globalen Islamischen Medienfront- Global islam medya cephesi“ diye bir propaganda videosu yayınlayan Mahmoud, 2007’de de yine yayınladığı bir video ile Almanya ve Avusturya’yı tehdit etti. 2011’de tutuklanıp 4 yıl hapis yattıktan sonra da Suriye’ye gitti. 2012’de Suriye’de faaliyetlerine başladı ve 2013’te Türkiye’de yakalandı. Son olarak da, Merkel ve Avrupa’yı tehdit eden videoyu yayınladı.

Mahmoud’un bu videolarla, daha fazla aşnı görüşteki genci yanlarına çekmeye çalıştığı belirtiliyor. IŞİD’in, ayda 1000 savaşçısının hava operasyonları ile öldürüldüğü, bu nedenle Avrupa’dan yeni adamlar getirtmek için çabalarını hızlandırdığı belirtiliyor.