Ladin'in oğlu tehdit etti !

Ladin'in oğlu tehdit etti !
Güncelleme:

El Kaide'nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin'in oğlu ABD müttefiklerine savaş açtı

El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza, internette yayınlanan ses kaydında, babasının intikamını almak için ABD ve müttefiklerine karşı savaş açtı.

Yayın hayatına dijital ortamda devam eden The Independent’ın haberine göre; “We Are All Osama” (Hepimiz Usame’yiz) başlıklı 21 dakikalık ses kaydında Hamza şöyle konuşuyor:
 
“Abottabad’da işlediğiniz suçun cezasız kalacağını sanıyorsanız, yanlış düşünüyorsunuz. Filistin, Afganistan, Suriye, Irak, Yemen, Somali ve sizin istibdadınız altında yaşayamayan Müslüman topraklarının geri kalanındaki insanlara yönelik zulmünüze cevap olarak sizi vurmayı, sizi ülkenizde ve ülkeniz dışında hedef almayı sürdüreceğiz.”
 
Hamza, ses kaydında, direkt Türkiye’nin adını anmasa da ABD’nin müttefiklerinin de hedefte olacağını söyledi. Türkiye, ABD’nin müttefikleri arasında yer aldığı için akıllara “ülke IŞİD’den sonra bir de El Kaide saldırılarına mı hedef olacak” sorusunu getirdi.
 
Usame bin Ladin, 2011 yılında ABD’li komandolar tarafından Pakistan’ın Abbottabad şehrinde saklandığı karargâhta özel bir operasyonla öldürülmüştü.
 
Brookings Institution’a göre; şu anda 20’li yaşlarının ortasında olan Hamza, 11 Eylül 2001 Saldırıları’ndan önce ve sonra babasıyla birlikte Pakistan’daydı.
 
Örgütün Ladin’den sonraki lideri Eyman el-Zevahiri tarafından geçen yıl birvideo mesajıyla tanıtılan Hamza, yaşlı liderleri yeni militanları etkilemekte başarısız olan örgütün genç sesleri arasında yer alıyor.