Rus aşısına bir ülkeden daha onay çıktı

Rus aşısına bir ülkeden daha onay çıktı
Güncelleme:

Koronavirüse karşı geliştirilen Rus aşısı Sputnik V, Slovakya'da da kullanım onayı aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ülkelerin mücadeleleri sürüyor. Uzmanlar, koronavirüse karşı alınan tedbirler uyulmasının önemli olduğunu vurgularken mücadelede en önemli silahın aşı olduğunun da altını çiziyor. Birçok ülke vatandaşlarını aşılamak için çalışmalarına hız verdi. Aşılama oranı yüksek ülkelerde ise normalleşme adımları atılmaya başlandı.

Türkiye'nin de acil kullanım onayı verdiği koronavirüse karşı geliştirilen Rus aşısı Sputnik V, birçok ülkeden kullanım onayı aldı. Son olarak Slovakya hükümetinin, Rusya'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sputnik V'nin ülke topraklarında kullanımına onay verdiği bildirildi.

Teraz'ın aktardığı haberde "Slovakya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının ülkede kullanımına başlanması için 7 Haziran’a kadar gereken tedbirleri alması gerekiyor. Ülke hükümeti, Çarşamba günü Sağlık Bakanı Vladimir Lengvarsky’ye ilgili talimat verdi" ifadelerine yer verildi.

Daha önce Slovakya Başbakan Yardımcısı Igor Matovic, en kısa zamanda Sputnik V aşısının kullanımına başlayacaklarını duyurmuştu. Öncesinde Slovakya Sağlık Bakanlığı, Rus aşısına yönelik araştırmaların başarıyla tamamlandığını açıklamıştı.