Putin'in Kurban Bayramı mesajında dikkat çeken ayrıntı

Putin'in Kurban Bayramı mesajında dikkat çeken ayrıntı
Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. O mesaj pek yabancı gelmedi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Putin, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Bu bayram yüzyıllardır Müslüman toplumunun hayatında büyük rol oynuyor, insanları yakınlaştırıp onları İslam'ın zamansız değerleriyle bir araya getiriyor” ifadelerini kullandı.

Putin’in Kremlin’in internet sitesinde yayımlanan mesajında şu ifadeler yer aldı: “Rusya’daki Müslümanlar bu ruhani gelenekleri onurlandırıp Kurban Bayramı’nı geniş kitleler halinde kutluyor. Müslüman toplumu ülkenin (Rusya) hayatına aktif olarak katılıp gençlerin eğitimine ve dinler arası diyaloğun geliştirilmesine önemli katkı sunuyor. Elbette, Müslümanların faaliyetleri toplumda barışın ve uzlaşının sağlanması için çok önemli.”

''DİNLER ARASI DİYALOG'' İFADESİNE YABANCI DEĞİLİZ

FETÖ'yün yakından takip edenler bilirler. Fetullah Gülen uluslararası camiada ''Dinler Arası Diyalog'' diyerek dikkat çekti. Bu ifade onların en büyük reklam malzemesiydi. Bu konuda kendi adamlarına tezler yazdırdılar, toplantılar düzenlediler. 

Bu sayede Fetullah Gülen, Papa ile bile görüştü. Görüşme sonrası hep ''dinler arası diyalog'' mesajı verildi. Putin'İn bayram mesajında da bu ifade ile karşılaşınca şaşırdık.

Elbette ''diyalog'' FETÖ'nün tekelinde değil. Ama FETÖ'nün neredeyse bir markası haline gelen ifadeyi Putin'den duyunca şaşırıyor insan.