Türkiye'ye gelecek Rus turistleri böyle kandırıyorlar

Türkiye'ye gelecek Rus turistleri böyle kandırıyorlar
Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye'de tatil planlayan Rus turistlerin fikrini değiştirmek için "Antalya'daki otellerde bulaşıcı hastalık var" yalanı yayılmaya başlandı.

Türkiye’nin Akdeniz kıyılarını ziyaret eden Rus turist sayısı 2 milyonu aştığı sırada Rusya başkenti Moskova’da “Antalya otellerinde bulaşıcı salgın hastalık var” iddiaları yayılmaya başladı. Rus turistlerin salgına yakalanarak Türkiye'den erken döndüğü iddia edilen bir haber, birçok kurum tarafından yalanlandı.

Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Rusya’da İzvestiya gazetesi “Türkiye salgını gizliyor” başlığıyla yeni bir “Koksaki” virüsü haberi kaleme aldı. Haberde Kemer, Belek ve Side başta olmak üzere otellerde tatile gelen Rus turistlerin hastalığa yakalanarak zamanından önce tatillerini yarıda kesmek durumunda kaldıkları dile getirildi. İzvestiya gazetesi, Türkiye’nin salgın olduğunu kabul etmesi durumunda ödenmiş tur paketi bedellerini geri iade etmek zorunda kalacağı için gerçeği kabul etmek istemediği varsayımında bulundu. ( Hürriyet )

koksaki

( İzvestiya gazetesi haberinde yukarıda gördüğünüz fotoğrafı da yayınladı )

TÜKETİCİ DENETİMİ KURUMU DA YALANA KATILDI

Rusya’daki tüketici denetimi kurumu “Rospotrebnadzor” da Türkiye Sağlık Bakanlığı'ndan adı geçen virüsle ilgili bilgi istendiği açıklanarak, Türkiye’de rahatsızlanan Rus vatandaşları için acil telefon hattı kurulduğu da ilan edildi.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Bu arada Rusya’da yayılan söylentiler üzerine resmi RİA ajansına açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü İbrahim Acar, Rusya’da çıkan tüm bu salgın haberlerinin asılsız olduğunu açıkladı. Acar, ne Antalya ne de Türkiye’nin Akdeniz bölgesi genelinde Koksaki virüsü salgını bulunmadığını duyurdu.

KOKSAKİ VİRÜSÜ NEDİR ?

Solunum yoluyla bulaşan Koksaki virüsü çocuk ve yetişkinlerde 40 dereceyi bulan ateşe, ishal ve mide bulantısına yol açıyor. Hastalanan kişinin vücudunda sulu kabarcıklar da gözlenebiliyor.

ANTALYA'YA RUS TURİST AKINI

Öte yandan turizmde bu yıl Avrupa'daki düşüşlere rağmen Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden yoğun ilgi gören Antalya, 31 Temmuz tarihi itibariyle 5 milyon 205 bin turist sayısına ulaştı.

Bu yıl 1 Ocak- 31 Temmuz tarihleri arasındaki 5 milyon 205 bin turistin 2 milyon 5 bin 467'sini Ruslar oluşturdu. Rusya'dan gelen turist sayısı geçen yılın 7 ayına göre yüzde 4 bin 6 gibi rekor bir yükseliş gösterdi.

Geçen yıl aynı dönemde 48 bin 827 Rus turistin geldiği kente bu yıl 2 milyon 5 bin 467 Rus geldi. Rusya toplam turist sayısının yüzde 33.5 oranıyla en büyük paya sahip ülke konumuna geldi. Temmuz ayında Antalya’yı ziyaret eden Rus turist sayısı ise 684 bin 415 kişi oldu.