Trump'ın yalanlarının istatistikleri ''pes'' dedirtti

Trump'ın yalanlarının istatistikleri ''pes'' dedirtti
Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump görev süresinin 827 günü boyunca 20 binden fazla yanıltıcı ve yanlış bilgi paylaştı. Washington Post’un derlediği bilgilere göre, Trump’ın günde ortalama 12, son 440 günde ise günde ortalama 23 yanıltıcı bilgiye kamuoyunda yer verdiği belirtildi.

Trump’ın en yanıltıcı söyleminin ‘ABD ekonomisi tarihinin en iyi durumunda’ olduğu ve bunu 360 kere tekrar ettiği belirtilirken, en çok kullandığı ikinci söylemin ise 261 kere tekrarladığı ‘Sınırlara duvar öreceğiz’ propagandası olduğu ifade edildi.

Trump’ın özellikle pandemi hakkında yaklaşık bin şüpheli iddia ortaya attığı, hakkında yürütülen azil soruşturması sürecinde ise bu sayının bin 200’ü bulduğu belirtildi. Ayrıca, orduyu yeniden düzenlediklerini, 2.5 trilyon harcayarak yeni ekipmanlar aldıklarını öne süren Trump’ın söylediği bu sayının da yine yanıltıcı olduğu vurgulandı.

Biden’ın gerisinde kaldı direktörü görevden aldı

ABD’de 3 Kasım’da yapılması planlanan başkanlık seçimleri öncesi kamuoyu araştırmalarında beklediği desteği bulamayan Donald Trump, bu araştırmalarda Demokrat rakibi Joe Biden’ın gerisinde kalınca kampanya direktörü Brad Parscale’ı görevden aldı. Ülkedeki tüm anketlerde, Biden’ın yaklaşık 15 puan gerisinde kalan Trump, 2016’dan bu yana kampanya direktörü olan Parscale’ın yerine Bill Stepien’i göreve getirdiğini duyurdu. Parsacale’ın ‘danışman’ olarak görevde olacağını duyuran Trump, “Benimle çok uzun süredir birlikte olan, muazzam dijital ve veri stratejilerimize öncülük eden Parsacale, kampanyaya kıdemli danışman olarak hizmet etmeye devam edecek” dedi.