Tüm dünyayı dehşete düşüren olay: Şeytan çıkaracağım diye çocuğu öldürdüler

Tüm dünyayı dehşete düşüren olay: Şeytan çıkaracağım diye çocuğu öldürdüler
Güncelleme:

Cezayir'de 10 yaşındaki bir kız çocuğunun şeytan çıkarma ayini sırasında öldürülmesi ülkede öfke dalgasına yol açtı. Savcılık çocuğun vücudunda "kesik ve yanıklara" rastlandığını açıkladı. Olaya ilişkin bir şüpheli gözaltına alındı.

Çocuğun ailesiyle yaşadığı evde maruz kaldığı şeytan çıkarma ayininde ölümüyle bağlantılı bir kişi, Cezayir'e 500 km uzaklıktaki Guelma'da Perşembe günü yakalandı.

"BİR CELLAT TARAFINDAN YAPILAN İŞKENCE AYİNİ"

Yerel basında çıkan haberlere göre, Savcılığın açıklamasında, küçük kızın Guelma hastanesi acil servisine getirildiği ve burada hayatını kaybettiği bildirildi. Savcılık, çocuğun vücudunda kesik ve yanık izleri bulunduğunu açıkladı. Olaya ilişkin otopsi emri verildi ve soruşturma başlatıldı.

Cezayirliler, sosyal medyada çocuğun "bir cellat tarafından yapılan işkence ayini" olarak adlandırdıkları ayinde ölümüne tepki gösterdi.

Euronews'ten Gizem Sade'nin haberine göre, yerel bir radyo muhabiri "bir şarlatanın korkunç eylemi" olarak nitelendirdiği cinayeti kınadı. Muhabir sosyal medya hesabında, "Bu cinayetler ne zaman son bulacak?" paylaşımı yaptı.

Öte yandan sosyal medyadaki birçok kullanıcı, olaya anaakım medyada yeterince yer verilmemesini kınadı.

Savcılık çocuğun niçin şeytan çıkarma ayinine maruz bırakıldığının henüz bilinmediğini söyledi.

Seçiniz...