Victoria's Secret'a kayyum atandı

Victoria's Secret'a kayyum atandı
Güncelleme:

Dünyaca ünlü giyim firması Victoria's Secret'ın İngiltere'deki operasyonlarına kayyum atandı. Söz konusu kararın öncesinde şirketin 785 çalışanını ücretsiz izine çıkardığı da belirtildi.

İngiltere'de 25 mağazası bulunan ama yeni tip koronavirüs nedeniyle mart ayından itibaren kapalı olan Victoria’s Secret’ın idaresini denetim, vergi ve danışmanlık firması Deloitte üstlendi.

İŞÇİ ÇIKARMAYACAKLAR

Deloitte, mağazalar için müşteri aradıklarını ve ilk aşamada işçi çıkarmayacaklarını açıkladı.

Şirket yetkilerinden Rob Harding, Victoria’s Secret’ın salgının yeni kurbanlarından biri olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

 Koronavirüs pandemisi, dünyaca ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret'in hisse satışını iptal ettirmiş, markanın yeni sahibi olacak Sycamore Partners satışın durdurulması için dava açmıştı.

Sycamore Partners yatırım fonu, anlaşmadan sadece bir ay sonra Victoria’s Secret'in dünyadaki bütün mağazaların kapatılması nedeniyle yapılan satışın iptal edilmesi için ABD'nin Delaware eyaletinde başvuruda bulunmuştu.

Şirketin yüzde 51'lik hissesini 525 milyon dolar bedelle satın alınmıştı.

KAYYUM NEDİR?

Kayyım veya kayyum, hukuki olarak kanunlarca belirlenmiş olan bazı durumlarda, başka bir kişiye ait olan bir işin görülmesi ya da bir malın idaresinin sağlanması için yasal olarak atanmış kişiye denir. Kayyum, vasi gibi vesayet unsurlarından biridir. Vasi vesayeti altındaki kişinin mal varlığını yönetmek, hukuki olarak vekili olmak gibi sorumlulukların yanı sıra vasisi olduğu kişiyi gözetmekle de yükümlüdür. Vasiden farklı olarak kayyum, sadece belirlenmiş işler ya da yönetim görevleri için atanır.