Albayrak’ın danışmanı Varlık Fonu’nda Müdür Yardımcısı oldu

Albayrak’ın danışmanı Varlık Fonu’nda Müdür Yardımcısı oldu
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın danışmanı Ömer Demirhan, Varlık Fonu’na İmza Yetkili Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Demrihan, daha önce de JCR Euroasia’da başkanvekilliğine seçilmişti.

Kuruluşundan bu yana bünyesine aldığı şirketler ve denetimden kaçmasıyla gündeme gelen Türkiye Varlık Fonu’nda dikkat çeken bir atama gerçekleşti. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre İmzaya Yetkili Genel Müdür Yardımcısı olarak Ömer Demirhan atandı. Demirhan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın danışmanı olduğu ortaya çıktı. Demirhan ayrıca ‘Yerli ve milli kredi derecelendirme kuruluşu’ olarak bilinen JCR Euroasia’nın başkanvekilliğine de seçilmişti.

Söz konusu atamayı köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, “Turizm Tesisleri Yönetmeliği’ne dur’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Varlık Fonu A.Ş. (TVF) Akmerkez'den çıkmış. Ortaköy Muallim Naci Caddesi'ndeki Vakıfbank Apartmanı No:22'ye taşınmış. Boğaz manzaralı bu yeni adres, Vakıfbank'ın Bireysel Emeklilik Genel Müdürlüğü Binası'ydı. TVF'nin taşınma kararı 16 Ocak 2020 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandı. İlk kurulduğu Kasım 2016'da Borsa İstanbul'un İstinye'deki yerleşkesinde adres gösteren TVF, yaklaşık üç yıl önce bağımsız bölüm kiraları o dönem 35-38 bin dolar arasında değişen Akmerkez E Kule'ye taşınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Varlık Fonu'nun başına kendisini getirmesinden bu yana, önemli toplantılar Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılıyor.

Bu arada TVF'ye dair Ticaret Sicil'deki kararlardan diğeri de yeni atanan temsilcilere dair. İmzaya yetkili Genel Müdür yardımcısı olarak atanan Ömer Demirhan'ın, TVF Başkanvekili, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın danışmanı olduğunu, kısa bir süre önce de JCR Eurasia'nın başkanvekilliğine de seçildiğini anımsatalım.”