Dolar 3 TL olur mu ? Yatırım yapanlar dikkat..

Dolar 3 TL olur mu ? Yatırım yapanlar dikkat..

Bugün 2.85’i gören dolarda yükselişin sürmesi bekleniyor.. Peki uzmanlar ne diyor ?

Güne yükselişle başlayan dolar, rekor kırmaya devam ediyor. Bugün 2.85’i gören dolar için uzmanlar siyaset cephesinden gelen haberlerin etkili olmaya devam edeceğini, yükseliş için teknik olarak 2.88 ve 3 TL seviyelerine işaret ediyorlar.

Sözcü'nün haberine göre İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu piyasanın şu anda siyasi belirsizliği fiyatladığını belirterek, dolar için yukarıda bir yer vermenin mümkün olmadığını söyledi. Teknik olarak 2.88 ve 3 seviyeleri olduğunu belirten Turşucu, “Sepet de 3’e ulaşmış vaziyette. Buralar sepet için kritik yerler. Bu noktada Merkez Bankası’ndan bazı adımlar olabilir. Ancak bu adımlar yeterli olmayacaktır” dedi.

DOLAR ALMALI MI?

Doların 2.82’lerin üzerine yerleşmesi durumunda yükseliş hareketinin kalıcı olacağını anlatan Turşucu, şöyle devam etti: “Alım için 2.82’nin üzerine yerleşmesini izlemekte fayda var. Belki biraz alım yapılabilir. Mevcut dolar pozisyonu varsa tutulur. Ama alım için birkaç gün daha beklemekte fayda var.

A1 Capital Direktörü Belgin Maviş, siyaset tarafından yapılan açıklamalarla birlikte doların çok agresif hareket ettiğini belirterek, “2.85’i gördük. Daha üst seviyeler de görülebilir. 2.85’in üzerinde kalıcı olma ihtimalimiz var” dedi.

DOLAR 3 TL OLUR MU?

Doların 3 TL’yi bugünlerde görmeyeceğini ancak Fed’in Eylül’de ‘Faiz artırıyorum’ demesi halinde mümkün olabileceğini söyleyen Maviş, bunun kötü senaryolar içinde birinci sırada olduğunu kaydetti. Bunun yanında, liderlerin ‘Hükümet kuruyoruz’ demeleri halinde, dolarda hızlı bir geri çekilme olacağına ve 2.75 seviyelerine ineceğini söyledi.

Maviş de Turşucu gibi dolarda alım yapmak için birkaç gün beklemek gerektiğini düşünüyor: “2.75 bandında alım yapmak mümkün. Şuanda oldukça yüksek. Suların durulmasını beklemek gerekiyor. Satmak için de şu anda uygun zaman değil. Ancak ihtiyaç varsa; mesela gayrimenkul ya da otomobil yatırımı yapmak için dolar satışı fırsat olabilir.”