Elon Musk, Tesla'yı ifşa eden çalışanını kovdu

Elon Musk, Tesla'yı ifşa eden çalışanını kovdu
Güncelleme:

Tesla, FSD kazaları paylaşımları yapan bir mühendisini işten çıkardı. Tesla, otopilot hatalarının ifşalanmasını istemiyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, FSD kazalarını paylaştığı için işten çıkardığı eski çalışanı üzerinden eleştiriliyor. Tesla FSD’nin (Tam Otonom Sürüş Sistemi) yaptığı kazaları YouTube kanalında paylaşan çalışan, bu yılın Şubat ayında otomobil üreticisinden kovuldu.

Eski Tesla mühendisi John Bernal YouTube kanalına yüklediği videoda, Full Self Driving Beta’nın (FSD Beta) bazı demo sürüşlerini paylaştı. Video, Tesla’nın meşhur otomatik pilot sisteminin olması gerektiği gibi çalışmadığını ortaya çıkardı.

ShiftDelete'in haberine göre; AI Addict adlı bir kanalın sahibi olan John Bernal, geçtiğimiz birkaç ay içinde Silikon Vadisi bölgesinde faaliyet gösteren Tesla FSD çalışmalarını kaydetti. Videoların bazı bölümlerinde otopilotun yanlış çalıştığı, örneğin sokaklardaki öğelere çarptığı fark edildi. Bu hataların YouTube’da paylaşılması Tesla’nın hoşuna gitmemiş gibi gözüküyor.

 Elektrikli otomobil devi, sosyal medya fenomenlerin ve FSD Beta’ya kayıtlı sürücülerin deneyimlerini paylaşmaya teşvik ediyor, ancak hizmet arızalarının yayınlanmasından pek hoşlanmıyor. Şirket, son itirazını eski mühendisi John Bernal için yaptı.

YouTube’da yayınlanan içeriğin şirket politikalarını ihlal ettiğini iddia eden Tesla, ayrıca herhangi bir uyarı almamış olmasına rağmen sürücünün FSD Beta testlerine erişimini kesti.

“Otopilot ekibimden bir yönetici, gelecekte FSD Beta’yı içeren herhangi bir olumsuz veya eleştirel içerik yayınlamaktan beni caydırmaya çalıştı. Benimle bir video konferans yaptılar ama hiçbir şeyi yazılı olarak vermediler.”

Tesla FSD Beta, Tesla araçlarının yalnızca navigasyon yazılımına konum girerek hem otoyollarda hem de şehir içinde gezinmelerine imkan tanıyor, ancak her zaman sürücü denetimi gerektirdiğinden dolayı hala 2. seviye sürücü yardımı olarak kabul ediliyor.

Ortaya atılan tüm bu iddialar hakkında Tesla’nın henüz resmi olarak yorum yapmadığını belirtelim. Ayrıca halihazırda ABD tarafından araştırılmakta olan birkaç Tesla otopilot kazası olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.