''Nükleer güç dünyanın akciğeri mi?''

''Nükleer güç dünyanın akciğeri mi?''
Güncelleme:

Marrakesh'deki 22. İklim Değişikliği Zirvesi, (Conference of the Parties (COP 22), Nükleer Enerjiyle ilgili ilginç tartışmalara yol açtı.

Türkiye'de de Akkuyu Nükleer Santrali'ni yapacak olan Rus devlet şirketi Rosatom yetkilileri ve uzmanları, " Emisyon salımının önüne geçecek olan nükleer güçtür. Nükleer santraller, dünyanın akciğeri olabilir" görüşünü dile getirdiler.

Arap Atom Enerjisi Kurumu'nun  Başkanı Tunuslu Abdulmajid Mahjoub, "Nükleer enerji Ve teknolojilerin ulusal kalkınma üzerinde büyük etkisi vardır ve Sera gazlarının emisyon azaltımına önemli katkıda bulunmuştur. "dedi.

Prof. Dr. Sergey Baranovsky da "Günümüzde küresel ısınma sorunu ve Iklim değişikliği özellikle şiddetli ve bu konuların çözümü için nükleer enerji kullanımı, çevre dostu elektrik enerjisinin en önemli kaynaklarından biridir. Bunu Tunus, Cezayir ve Fas dahil olmak üzere tüm ülkelerde tartışıyoruz. Tartışmalara açığız, deneyimimizi ve uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız. Bunların hepsinin çok şeffaf olması ve halka açık olması çok önemlidir. Atom teknolojilerinin kullanımı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. "

"ATOM ENERJİSİ TEMİZ"

Atom teknolojisi uygulamalarının ekolojik yönü hakkında konuşan Ontario Üniversitesi'nden ve IEEE Uluslararası Konferansı'nın Kurucusu Prof. Hossam Gaber, "Atom teknolojisi temiz olarak kabul edilebilir. Atom teknolojileri uzun süre temiz / ucuz enerji sağlamaya yardımcı olacaktır" dedi.

GEZEGENİN AKCİĞERİ: NÜKLEER GÜÇ

Yakın tarihli bir ATOMEXPO Forumunda bir dizi uluslararası uzman aşağıdaki bilgileri paylaştı;

 Tüm Nükleer santralleri son 45 yılda dünyada CO2 salınımını yüzde 56 azalttı. Şu andaki oranlarda dünya çapında iki yıllık bir emisyon miktarına eşit.2030 yılına kadar Rusya'daki tüm Nükleer santrallerdeki üretimle,  Rusya'daki otomobillerden 6 yılda çıkan emisyon kadar emisyon önlenmiş oluyor. Dünyadaki tüm Rus tasarımı Nükleer santrallerin 2030'a kadar önlediği emisyon miktarı, yılda 2,4 milyar ton CO2'dir. Bu tüm dünya otomobil filosu emisyonlarının yıllık% 80'ine tekabül etmektedir. Bu nedenle, nükleer Güç "gezegen için akciğerler" haline gelebilir. Bu da temiz havayı solumasına izin verir. Atom teknolojisi geliştirme konusunda dünya liderlerinden biri olan Rus devlet şirketi Rosatom çevresel sorunlara dikkati çekiyor.

Rosatom'un Çevre Politikası Uygulama Koordinatörü, Rusya Bilim Akademisi Üyesi  Prof. V. A. Grachev şöyle diyor: "Çevre koruma ve ekolojik güvenlik politikası ayrılmaz bir unsurdur. Rosatom State Corporation'ın kalkınma stratejisinin bir parçası. Sürekli çalışıyoruz. Çevre politikamızın geliştirilmesi ve teknolojilerimizin yenilikçi gelişimi ekolojik, nükleer ve radyasyon güvenliğini sağlamak içindir."