Hem benzine hem de motorine çifte indirim geldi!

Hem benzine hem de motorine çifte indirim geldi!
Güncelleme:

Uluslararası piyasalardaki gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarında kendini gösteriyor. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 12 kuruş, motorinde 9 kuruş indirim yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından alınan bilgiye göre, söz konusu indirim motorinde pompa fiyatlarına ortalama 9 kuruş, benzinde ise 12 kuruş olarak yansıdı.

Buna göre, Ankara'da ortalama 5,53 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,44 lira oldu. Motorinin litresi İstanbul'da 5,45 liradan 5,36 liraya, İzmir'de 5,55 liradan 5,46 liraya indi.

Ankara'da ortalama 5,36 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,24 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 5,27 liradan 5,15 liraya, İzmir'de 5,38 liradan 5,26 liraya indi.

 AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.


 

Seçiniz...