Fed Ve Fdıc'den Abd'nin En Büyük 5 Bankasına Ret

Fed Ve Fdıc'den Abd'nin En Büyük 5 Bankasına Ret

ABD Merkez Bankası ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumunun, ülkenin en büyük 8 bankasından beşinin sundukları çözümlenme planları kabul etmediği bildirildi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin en büyük beş bankasının iflas durumunda izleyecekleri yolları içeren "çözümlenme plan"larının reddedildiği bildirildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumundan(FDIC) yapılan açıklamalarda, ülkenin en büyük 8 bankasından beşinin sundukları çözümlenme planları kabul edilmediği belirtildi.

Açıklamada, Dodd-Frank Bankacılık Reformu'nun şartlarını sağlamayan beş bankanın, Bank of America, JP Morgan Chase, Wells Fargo, Bank of New York Mellon ve State Street olduğu ifade edildi.

Fed ve FDIC'yi vergi mükelleflerine yük olmadan çözümlenebileceklerine ikna edemeyen bu bankalara, planlarındaki eksiklikler ayrı ayrı bildirilirken, bunların tamamlanması için 1 Ekim 2016'ya kadar süre tanındı.

Açıklamada, şirketlerin eksikliklerini verilen süre içinde tamamlamaması durumunda daha sert zorunluluklara tabi tutulabileceği uyarısına bulunuldu.

- Citigroup'un planı kabul edildi

Bu arada, Fed ve FDIC, 2008 yılında başlayan finansal kriz sonrasında statüleri değiştirilen Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in sundukları çözümleme planlarında da eksiklikler olduğu ancak ortak kararın henüz verilmediğini bildirdi.

Açıklamada, Citigroup'un çözümleme planında herhangi bir eksiklik bulunmadığı ifade edildi. Citigroup, böylece 8 banka arasında Fed ve FDIC'yi vergi mükelleflerine yük olmadan çözümlenebileceğine ikna eden tek banka oldu.

Diğer taraftan, yabancı bankalardan Barclays, Credit Suisse Group, Deutsche Bank ve UBS'in geçen yılın temmuz ayında sundukları çözümleme planlarına ilişkin değerlendirme sürecinin devam ettiği duyuruldu.