Dolar ve euro ne kadar ?

Dolar ve euro ne kadar ?
Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gerileyen dolar 4,52 TL'nin üzerinde seyrediyor.

Merkez Bankası'nın dünkü olağan toplantısında beklentilerin üzerinde faiz artışına gitmesi sonrası dolar geriledi ancak bugün, haftanın son işlem gününde yukarı yönlü seyre döndü.

Dolar/TL bugün bankalararası piyasada 4,52'nin üzerinde hareket ediyor. Dolar/TL dünkü kararın ardından 4,58'den 4,4560'a kadar gerilemişti. 

Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini 125 baz puan ile beklentilerin üzerinde artırarak yüzde 17.75'e yükselltmişti. Merkez Bankası'nın önceki 3 puanlık faiz artışıyla birlikte toplam faiz hamlesi 4,25 puanı buldu. 

Euro/TL de 5,34 civarında işlem görüyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında Kanada'da bugün başlayacak ve 2 gün sürecek dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkeden oluşan G7 Grubu'nun Liderler Zirvesi'nden gelecek haber ve açıklamaların yakından takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 4,50'nin altında kalıcılık sağlanması durumunda düşüşlerin ivme kazanacağını ve 4,4270 seviyesinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, olası yükselişlerde 4,5860'ın direnç konumunda bulunduğunu kaydetti. 

Seçiniz...