Piyasalar hareketlendi ! Dolar yükselişe geçti

Piyasalar hareketlendi ! Dolar yükselişe geçti
Güncelleme:

Dolar kuru Merkez Bankası'nın yabancı paralar için zorunlu karşılıkları 200 baz puan artırmasıyla 6.03 liraya gerilemişti. Güne yükselişle başlayan dolar/TL 6.07'nin üzerinde işlem görüyor.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 6,07 civarında alıcı buluyor.

Dün ise Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık adımı sonrası TL sınırlı bir değerlenme gösterdi.

Euro/TL de 6,77 civarında seyrediyor.

Uzmanlar, ticaret savaşları ve jeopolitik risklere ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında yer aldığını belirterek, bugün Brüksel'de gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ve açıklanacak makro ekonomik verilerin takip edileceğini kaydetti.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,0350'nin önemli destek konumuna geldiğini belirterek, 6,0870 ve 6,1090 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını ifade etti. 

TCMB yurtiçi yerleşiklerin döviz birikimlerinin zirve yaptığı bugünlerde yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırarak dolarizasyonu caydırmayı amaçlayan bir adım daha attı. Böylelikle piyasadan 4.8 milyar dolar çekilmesi ve brüt rezervlerde artış olması bekleniyor.

Ancak analistler TL'deki dünkü pozitif ayrışmaya karşın bir süredir devam eden Türkiye'ye özgü negatif ayrışma eğiliminin henüz bitmediği görüşünde.

Türkiye'nin S-400 almakta, ABD'nin alınmamasında ısrarcı olması nedeniyle ikili ilişkilere yönelik kaygı sürüyor. Öte yandan, seçim atmosferi nedeniyle bütçede olası genişleyici adımlara yönelik endişeler ve Merkez Bankası rezervleri de piyasaların takibinde.

Seçiniz...