OECD'den Türkiye'nin büyüme tahmini için olumsuz rapor

OECD'den Türkiye'nin büyüme tahmini için olumsuz rapor
Güncelleme:

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü, 2023 yılı büyüme tahminini ise yüzde 3 olarak sabit tuttu.

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü)'nin 3. Çeyrek Küresel Görünüm Raporu’nda, Türkiye’nin 2022 yılına ilişkin büyüme tahmini yüzde 5,4’ten yüzde 5,3’e düşürürken, 2023 yılı büyüme tahminini ise yüzde 3 olarak sabit tuttu.

Türkiye ekonomisinin 2024 yılında ise yüzde 3,4 büyüme kaydetmesinin beklendiği bildirildi. Raporda Türkiye ekonomisine ilişkin olarak, “Maliye politikası, enerji tüketicilerine yönelik destek tedbirleri ve devletin iddialı sosyal konut projeleri ile projeksiyon dönemi boyunca destekleyici olmaya devam edecektir.” ifadesine yer verildi.

AA'da yer alan habere göre, OECD raporunda, OECD ülkelerinin bir önceki çeyreğe kıyasla bu yılın üçünü çeyreğinde yüzde 0,4 ile oldukça zayıf bir büyüme kaydettiği bildirildi. Raporda, bu yılın üçüncü çeyreğinde G7 ülkeleri içerisinde yer alan ülkelerin büyük çoğunluğunun büyümesinin bir önceki çeyreğe göre yavaşladığı, ABD'nin yüzde 0,6, Almanya'nın yüzde 0,3, İtalya'nın yüzde 0,5, Kanada'nın yüzde 0,4 ve Fransa'nın yüzde 0,2 büyüme kaydettiği hatırlatıldı.