Petrol çakıldı! Benzine büyük indirim geliyor

Petrol çakıldı! Benzine büyük indirim geliyor
Güncelleme:

Brent petrolün fiyatı yüzde 5'e yakın değer kaybederek 100 doların altına geriledi. Benzinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş indirim bekleniyor. LPG'ye ise 28 kuruş zam bekleniyor.

Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarındaki zam ve indirim haberlerini de etkileyen brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 5'e yakın değer kaybetti. Türkiye'de benzin fiyatlarına indirim bekleniyor.

100 DOLARIN ALTINA İNDİ
Brent petrolün varil fiyatı bugün gün içinde 107,70 dolara kadar çıktı, ancak küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle 100 doların altına kadar indi.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Kovid-19 vakalarında görülen artış ve getirilen kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etkili oluyor.

"DÜNYA HİÇ BU KADAR BÜYÜK BİR ENERJİ KRİZİNE TANIK OLMADI"
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol küresel bir enerji krizi yaşandığını belirterek, "Dünya, derinliği ve karmaşıklığı açısından bu kadar büyük bir enerji krizine hiç tanık olmamıştı." değerlendirmesinde bulunması da fiyatların aşağı yönlü seyretmesinde etkili oluyor.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Benzin grubunda 1,55 lira indirim bekleniyor. İndirim gerçekleşirse yarından itibaren geçerli olacak. İndirimin gelmesi durumunda İstanbul'da benzinin litre fiyatı ortalama 23 lira 65 kuruş seviyelerine inecek. 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 25.37 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 25.20 TL'den satılıyor.

OTOGAZA ZAM

NTV'nin sektör kaynaklarından aktardığına göre, Otogaz (LPG) fiyatlarına ise gece yarısından itibaren zam geliyor. LPG'de 28 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

İstanbul'da LPG fiyatı 10,49, 10,72 TL'den satılıyor.