Selçuk Geçer dolar kuru için yeni tahminini açıkladı

Selçuk Geçer dolar kuru için yeni tahminini açıkladı
Güncelleme:

Uzun yıllardır AK Parti iktidarını döviz kurundaki patlama için uyaran ve iktidarın ekonomi politikalarını en sert şekilde eleştiren isimlerin başında gelen ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru beklentisini yükseltti. İşte Selçuk Geçer'in dolar kuru için yeni tahmini...

Bilindiği üzere son 1 yılda dolar hızlı bir şekilde değer kazanıyor. Daha bir sene önce 7-8 bandında olan dolar kuru 12 ayda neredeyse 2 katına çıktı. Bugünlerde 14.8 bandını aşan dolar kuru tüm baskılamalara rağmen 15 lira bandına merdiven dayadı. Peki dolar kuru daha da yükselecek mi? Ekonomist Selçuk Geçer youtube kanalında dolar piyasası ile ilgili dikkat çeken yorumda bulundu.

Selçuk Geçer, Ukrayna krizi, yüksek enflasyon, yabancı yatırımcının gelmemesi ve hükümetin Merkez Bankası üzerindeki baskısının dolar kurunu yukarıya doğru ittiğini söyledi. Geçer, Merkez Bankası’nın müdahalelerine rağmen dolar kurunun daha da yükseleceğini ifade. Geçer, şu ifadelere yer verdi:

"DOLAR 30 LİRA OLACAK”

”Doların 20 lira olduğunda etkisi büyük olacak ama biz asıl etkiyi dolar 30 lira olduğunda göreceğiz. Çünkü aldığımız nefesten bu haberi kullandığımız telefona kadar aslında dolarla ödeme yapılıyor. Bu ülkede gizli bir şekilde yasal para birimi aslında dolar. Çünkü her şeyimiz dolarla geliyor. Bu nedenle de doların 30 lira olması demek hayatımızın karardığı anlamına gelir. ” Geçer, ayrıca doların yıl sonuna doğru 30 TL bandına ulaşacağını ireli sürdü.