Ünlü ekonomist 1 Nisan'ın zamlarını tek tek açıkladı

Ünlü ekonomist 1 Nisan'ın zamlarını tek tek açıkladı
Güncelleme:

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu yerel seçimler sonrasında "zam beklediklerim" listesini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek dün yaptığı açıklamada, yeni vergi gelmeyeceğini söylese de ekonomistler seçim sonrasına dikkat çekerek pek çok üründe fiyatların artıracağını söyledi.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, seçim sonrası bazı ürünlerde KDV'nin yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkacağını savunarak, tekstil, giyim, çanta, bavul, diş fırçası, konaklama ve yeme-içmede fiyatların yükseleceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün yaptığı açıklamada yeni vergi gelmeyeceğini açıkladı. Ancak Şimşek'in açıklaması bazı vergilerin oranının artabileceği şeklinde yorumlandı.

Ekonomistler ise seçim sonrasında bir çok ürünün fiyatına zam yapılacağını belirtti.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı ve ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, hükümetin seçim sonrası ürün ve hizmet sektöründe KDV oranını artıracağı konusunda uyardı. Zam beklenen sektörleri ve ürünleri sosyal medya hesabından paylaştı. Babuşcu, yüzde 10 KDV uygulanan ürün ve hizmetlere seçim sonrası zam geleceğini duyurdu. Babuşcu, hükümetin KDV oranını yüzde 20’ye çıkaracağını söyledi.

Bu ürünler arasında tekstil, giyim, çanta, bavul, diş fırçası olduğunu belirten Babuçcu, yeme-içme sektörü başta olmak üzere hizmet sektöründe de zam olacağı konusunda uyardı.

Başbuşcu’nun açıklaması şöyle:

“Şu anda yüzde 10 KDV uygulanan aşağıdaki ürün ve hizmetlere seçim sonrası yüzde 20 KDV uygulanabilir:

-Tekstil ürünleri.
-Giyim ürünleri.
-Çanta ve bavul gibi ürünler.
-Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri.
-Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler.
-Otel gibi konaklama hizmetleri.
-Yeme – içme sektörü hizmetleri.

Bakan Mehmet Şimşek ne demişti ?

Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, ekonomik politikalarla ilgili genel bir çerçeve çizdi. Bakan, KDV oranlarında yüzde 20'nin üzerine çıkılmasının planlanmadığını vurguladı.


Ayrıca, yeni vergi yüklerinin ekonomide enflasyonist etki yaratacağını belirterek böyle bir adımın atılmayacağını açıkladı. Gelir vergisi ve kurumlar vergisi oranlarında da artış öngörülmediğini ifade etti. Bununla birlikte, vergi istisnaları, muafiyetleri ve indirim oranlarının yeniden gözden geçirilebileceğini dile getirdi.

 

text-ad
Piyasalarda baş döndüren Cuma: Altın, Dolar ve Euro bir anda hareketlendi Piyasalarda baş döndüren Cuma: Altın, Dolar ve Euro bir anda hareketlendi AK Parti'nin torba yasa teklifinden ''asker ihraç etme'' yetkisi çıktı AK Parti'nin torba yasa teklifinden ''asker ihraç etme'' yetkisi çıktı Bir zamanların çocuk oyuncusu Yıldız Asyalı'dan büyük sürpriz! Bir zamanların çocuk oyuncusu Yıldız Asyalı'dan büyük sürpriz! Eski AK Partili başkandan polislere ağır küfürler! Eski AK Partili başkandan polislere ağır küfürler! 2014'te kaybolan adamın cesedi derin dondurucudan çıktı! 2014'te kaybolan adamın cesedi derin dondurucudan çıktı! Kabine revizyonu geliyor... İşte Erdoğan'ın üstünü çizdiği Bakanlar! Kabine revizyonu geliyor... İşte Erdoğan'ın üstünü çizdiği Bakanlar! Hande Erçel Cannes Film Festivali'ne çıplaklık yasağını cesur dekolteyle deldi Hande Erçel Cannes Film Festivali'ne çıplaklık yasağını cesur dekolteyle deldi Hadise ''Seksi olmama laf geliyor'' demişti, yavru vatan KKTC'yi salladı! Hadise ''Seksi olmama laf geliyor'' demişti, yavru vatan KKTC'yi salladı! Tarihi zirveden karar çıktı: Ukrayna ve Rusya Dolmabahçe'de anlaştı! Tarihi zirveden karar çıktı: Ukrayna ve Rusya Dolmabahçe'de anlaştı! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbulluların uykusunu kaçıracak deprem uyarısı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbulluların uykusunu kaçıracak deprem uyarısı
Berkin Elvan davasında 11 yıl sonra gelen karar! Berkin Elvan davasında 11 yıl sonra gelen karar! Sosyal medyada genç kızlar arasındaki bu yeni akım büyük tehlike saçıyor! Sosyal medyada genç kızlar arasındaki bu yeni akım büyük tehlike saçıyor! Enflasyon beklentisine göre emekli ve memurun alacağı zam belli oldu Enflasyon beklentisine göre emekli ve memurun alacağı zam belli oldu Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor! Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor! Otoyolda akılalmaz görüntüler: 120 Km hızla gitmesine rağmen TIR'ı yakalayamadı! Otoyolda akılalmaz görüntüler: 120 Km hızla gitmesine rağmen TIR'ı yakalayamadı! Erdoğan'ı karşılayan Arnavutluk Başbakanı'nın ayakkabıları olay oldu Erdoğan'ı karşılayan Arnavutluk Başbakanı'nın ayakkabıları olay oldu Bakan Şimşek'ten ''ihale kralı'' iddialarına sert yanıt Bakan Şimşek'ten ''ihale kralı'' iddialarına sert yanıt Fenerbahçe transfer bombasını patlatıyor: En-Nesyri'nin yerine bir dünya yıldızı geliyor Fenerbahçe transfer bombasını patlatıyor: En-Nesyri'nin yerine bir dünya yıldızı geliyor ORC'den 6 ilde genel seçim anketi: AK Parti'nin oyları düştü ORC'den 6 ilde genel seçim anketi: AK Parti'nin oyları düştü Türk Lirası'na en yüksek faizi veren banka sıralaması değişti: Yüzde 53 faiz veren bile var! Türk Lirası'na en yüksek faizi veren banka sıralaması değişti: Yüzde 53 faiz veren bile var!