Zincir marketler peş peşe açıkladı: Yüzde 50'ye varan indirim!

Zincir marketler peş peşe açıkladı: Yüzde 50'ye varan indirim!
Güncelleme:

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un, zincir market temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından zincir marketler fiyatları sabitledi. Bazı marketler ise binlerce üründe indirime gitti.

Bakan Mehmet Muş, 26 Aralık 2022'de Türkiye'de en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleri ile bir araya gelip, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatları ile ilgili uyarılarda bulundu.

ŞOK MARKETLER OCAK AYI BOYUNCA 1000 ÜRÜNDE FİYATI SABİTLEDİ
Bakan Muş'un görüşmesinin ardından 'Şok' isimli market, ocak ayı boyunca 1000 üründe sabit fiyat uygulamasına geçti. 'Şok'un ardından 'Migros' da ocak ayı için sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlatıldığını açıkladı.

MİGROS: 3 BİNDEN FAZLA ÜRÜNDE SÜREKLİ İNDİRİM
Marketten yapılan açıklamada, 419 temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat, 3 binden fazla üründe sürekli indirim, 23 farklı ürün ailesinden tüm ürünlerde yüzde 25 ile yüzde 50 arasında indirimler uygulandığı bildirildi.

CARREFOURSA DA KATILDI
Ocak ayında 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirimlerin olacağını duyuran CarrefourSA ise şu açıklamayı yaptı:

CarrefourSA olarak, “Doğrusu CarrefourSA’da” ana sloganımız kapsamında, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini anlayıp, doğru üreticiden, doğru ürünü temin ederek, doğru hizmet anlayışı ile farklılaşmaya ve en önemlisi tüm bunları doğru fiyat stratejisiyle sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe %20’den %40’a varan indirimler uygulayacağız.

Zincir marketler kampanyalarını ise sosyal medya üzerinden duyurdu.

HAPPY CENTER'DAN YÜZDE 20 İNDİRİM

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, zincir marketler olarak fiyatlarda indirime gittiklerini bildirmişti. Altun, komite başkanı olarak zincir marketlerle görüştüğünü belirttiği açıklamasında şunları kaydetti; "Hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız. Happy Center marketleri olarak da gıda ve gıda dışı ürünlerde indirime gittik ve indirimler her geçen gün devam edecek. Yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ila 20 arasında düşürdük. Et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabiliriz. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlere bu indirimleri yansıtmak istiyoruz ancak 'Şu kadar üründe, şu kadar indirim yapacağız' gibi popülist söylemlerden uzak durup, gerçek indirimi halkımıza yansıtma kararlılığındayız."

"DİĞER MARKETLERİN BU KAMPANYAYA KATILMASI ADETA ZORUNLU"
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise zincir marketlerin fiyat düzenlemesinin ardından şunları aktardı:

"Diğer zincir marketlerin de bu kampanyaya katılması adeta zorunlu oldu. Aksi halde satışları düşecek, ciroları azalacak ve tüketici sabit fiyat olan yerleri tercih edecek. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm zincir marketlerin bu kampanyaya katılması, en az 1 yıllık bir süre için fiyatı standart haline getirmeleri lazım." dedi.