100 saat sonra 4 mucize kurtuluş

100 saat sonra 4 mucize kurtuluş
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 2 depremin yarattığı büyük yıkımda zamana karşı arama kurtarma yarışı sürerken, depremden 100 saat sonra 4 kişi daha enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaza dönen 600 Evler konutlarında arama-kurtarma çalışması yapan ekipler, özel ses alma cihazı ve termal ısı ölçerlerle tamamen çöken binada 1 kişi ve yanında yarı çökmüş olan binada ise 6 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Bunun üzerine burada yoğunlaşan ekipler, 95 saatin geride kaldığı depremde göçük altındaki 7 kişiyi sağ olarak çıkarabilmek için  hummalı bir çalışmaya başladı. Takviye ekiplerinde de bölgeye sevk edilmesiyle 5 saat süren çalışmada 7 kişiden biri olan inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş, yaralı olarak kurtarıldı. Yiğitbaş, hemen  amsulans ile hastaneye kaldırıldı. Diğer 6 kişiyi kurtarmak için ekipler, zamanla yarışıyor.

Aynı saatlerde Diyarbakır'da da bir Sebahat Varlı isimli kadın en kaz altından sağ çıkarıldı. Kadının 9 yaşındaki oğlunun da birazdan çıkarılması bekleniyor.

100. SAATTE İKİ KİŞİ KURTARILDI

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da 100. saatte iki kişi enkaz altından kurtarıldı.