12.ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ

12.ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ

Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen 12. Ulusal Spektroskopi Kongresi, Türkiye ve yurtdışından 74 üniversite, 13 kamu kuruluş ve kurumlarından 300 kişinin katılımı ile Antalya'nın Manavgat ilçesi Çolaklı beldesindeki Ankara Üniversitesi Tesisleri'nde

Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen 12. Ulusal Spektroskopi Kongresi, Türkiye ve yurtdışından 74 üniversite, 13 kamu kuruluş ve kurumlarından 300 kişinin katılımı ile Antalya'nın Manavgat ilçesi Çolaklı beldesindeki Ankara Üniversitesi Tesisleri'nde başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Kongre Başkanı Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Prof.Dr.Erdal Dinç, Düzenleme Kurulu olarak 12.Ulusal Spektroskopi Kongresi'ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Spektroskopi Derneği'nin katkılarıyla ilki 1974 yılında Ege Üniversitesi tarafından başlatılan kongrenin iki yılda bir düzenlendiğini kaydeden Prof.Dr.Dinç,

Üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, fen, sağlık ve mühendislik gibi farklı alanlarda spektroskopi konusunda çalışan bilim insanlarının bir araya geldiğini söyledi.

Kongrede Türkiye'den 56, yurtdışından 18 olmak üzere 74 farklı üniversite ile 13 kamu kurum ve kuruluşlarından 300 katılımcının bulunduğunu ifade eden Prof.Dr.Dinç, 4'ü yurtdışından olmak üzere 6 çağrılı, 33 sözlü, ve 223 poster bildiri olmak üzere toplam 262 sunum yapılacağını bildirdi.

Pazar günü sona erecek olan kongrede ilk sunumu yapan Prof. Dr. Şeref Güçer, Türkiye'de Spektroskopi Kongreleri ve Tarihçesi hakkında bilgi verdi. Prof.Dr.Şeref Güçer'in sunumunun ardından Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun ve kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi.

12.ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ

12.ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ

12.ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ

12.ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ