15 Temmuz Şehitler Köprüsü kararı iptal edildi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü kararı iptal edildi
Güncelleme:

İstanbul Valiliği Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 27-28-29 Ekim tarihlerinde belirli saatler arasında çift yönlü araç trafiğine kapatılacağını duyurmuştu. Ancak Valilik'ten gelen ikinci bir açıklamayla bu kararın iptal edildiği duyuruldu..

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 3 gün süreyle çift yönlü araç trafiğine kapatılacağı açıklanmıştı. Ancak bu karar gece yarısı iptal edildi.

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, aşağıda belirlenen gün ve saat aralıklarında çift yönlü araç trafiğine kapatılacaktır" denilmişti.

Ancak gece saatlerinde yapılan yeni bir açıklamayla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde düzenlenecek olan Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün belirli saatler arasında araç trafiğine kapatılması kararı alternatif bir alan bulunması nedeniyle kaldırıldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde düzenlenecek olan 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 26 -27-28 ve 29 Ekim tarihlerinde belirli saatler arasında araç trafiğine kapatılması kararı alınmıştı. Organizasyon komitesinin yaptığı son incelemeler sonucunda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılacak faaliyetlerin yapılacağı alternatif bir alan bulunmuştur. Sonuç itibariyle köprünün kapatılması kararı kaldırılmıştır. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama etkinlikleri planlandığı şekilde devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.