2017 Defolimpik Oyunları'na Doğru

2017 Defolimpik Oyunları'na Doğru

- Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kihtir:"2017 Defolimpik Oyunları sadece Samsun'da değil Türkiye'de yapılacak en büyük spor organizasyonlarından biri. Biz de buna ev sahipliği yapacak olmaktan büyük gurur duyuyoruz" - Uluslararası İşit

ANKARA (AA) - Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri, 2017 Defolimpik Oyunları'nın hazırlık sürecini değerlendirmek üzere toplandı.

Spor Genel Müdürlüğünün Ulus'taki merkez binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, ICSD yetkililerinin, 3'üncüsünü sundukları hazırlık raporunu görüşmek üzere geldiklerini söyledi.

Hazırlıkları büyük ölçüde tamamladıklarını kaydeden Kihtir, "2017 Defolimpik Oyunları sadece Samsun'da değil Türkiye'de yapılacak en büyük spor organizasyonlarından biri. Biz de buna ev sahipliği yapacak olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlandı, çok küçük detaylar kaldı." dedi.

Oyunlardan önce bu yıl yine Samsun'da 5 branşta test yarışı niteliği taşıyan üç dünya şampiyonası düzenleyeceklerini dile getiren Kihtir, "ICSD yetkilileri ile yarın da bunlarla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Plaj voleybolu, masa tenisi ile judo, karate ve tekvandodan oluşan dövüş sporları olmak üzere 3 kategoride yapacağımız dünya şampiyonalarının ön hazırlığını tamamladık. Madalya ve kupa tasarımı, Samsun'u ve organizasyonu anlatacak tanıtım broşürleri gibi konularda görüş alışverişi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantı tutanaklarını bir rapor halinde Spor Genel Müdürlüğüne sunacaklarını belirten Kihtir, "Genel Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle her türlü sorunumuzu 24 saat içinde çözebiliyoruz." diye konuştu.

ICSD Üst Yöneticisi Dmitry Rebrov ise ülkelerin ev sahipliği yapacakları organizasyonlarla ilgili hazırlık süreçlerini yakından takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ülkelerin, projelerin hazırlık sürecinde öngörülen konulara uyup uymadıklarına bakıyoruz. Eksikler var mı, takviye gerekiyor mu? Fikir alışverişi yapıyoruz. Burada gördüğüm kadarıyla küçük detaylar dışında hiçbir sorun yok. Tesisler gayet iyi ve yeterli, sadece işaret dili tercümanları konusunda sayıyla ilgili takviye gerekiyor."

Yakup Ümit Kihtir'in yeni bir başkan olduğunu vurgulayan Rebrov, "Federasyon iyi bir ilerleme kaydetmiş. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Özellikle Sayın Kihtir'in işitme engelli olması, işimizi çok kolaylaştırdı. İletişim konusunda çok rahatladık. Artık nerede olursa olsun, görüntülü bağlanıp iletişime geçebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıda ICSD Doping Kontrol Sorumlusu Artem Buerov, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Genel Koordinatörü Funda Özyurt, İstatistik Planlama ve Proje Direktörü Nihan Kaçmaz Sanchez Portillo, Eğitim Koordinatörü Hasan Dikyuva ve Organizasyon Komitesi Üyesi Ertuğrul Bursa da yer aldı.