''Eşimi iş arkadaşıyla yakaladım'' deyip öldürmüştü !

''Eşimi iş arkadaşıyla yakaladım'' deyip öldürmüştü !

Eskişehir'de karısını doğum gününde öldüren adam, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir’de eşini doğum gününde çalıştığı iş yerinde pompalı tüfekle öldüren adam, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ekim 2014 tarihinde İki Eylül Caddesi’nde bir iş merkezinde çalışan Huriye Kara (40), eşi Halil K. (45) tarafından ‘iş arkadaşı ile kendisini aldattığı’ gerekçesiyle pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. Şüpheli koca olay sonrasında yakalanarak adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanık koca Halil K’nın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık ile avukatların yanı sıra yakınları hazır bulundu.
Duruşmada son kez konuşan sanık Halil K., olaydan dolayı pişman olduğunu dile getirerek, “Olayın başının sonuna kadar mahkemeye en başından anlatmak istiyorum. Ben bir suç işledim. Bu benim kabulüm. Ben eşimi öldürmek için gitmedim. Ben oraya muhasebeci Mehmet’i vurmaya gittim. Ben eşimi çekip vurmadım. Eşimle boğuşurken tüfek patladı. Telefon kayıtları yeterince incelenmemiştir. Eşime karşı yaptığım herşeyden pişmanım. Bu işi yaptığımdan dolayı kendimden utanıyorum. Ben bunu yapacak insan değilim. Mehmet’i ararken eşimin canını aldım. Pişmanım” diye son ifadesini verdi.

Son görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti Halil K.’yı eşi Huriye K’yi öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet ayrıca, olay sırasında Halil K.’nın farklı bir kadın ateş ederek ‘Kasten Yaralamaya Teşebbüs’ suçunu işlediği gerekçesiyle de 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

KATİL KOCADAN SKANDAL İFADELER ŞOK YARATMIŞTI

“4 ay önce eşimin vücudunda diş izleri, parmak izleri gördüm. Telefonu sürekli aranıyordu ve arıyordu. Eşime sordum, yalan söylüyordu, sağa sola çarptığını söylüyordu. Ben eşimin aldattığından şüpheleniyordum. En son olaydan 10-15 gün önce F.K. ile eşimi benim evde yatağımda yakaladım. Kendimi toparlayamıyordum. Çünkü eşim bana hap vermişti. Olay günü eşim yine sabahleyin işe gitti. Tüfeği yanıma aldım. Eşimi takip ettim. Eşim  çalıştığı iş merkezinde soyunma odasına girdi. Kapıya tekme attım, açamadım. Omuz vurdum, kilide doğru ateş ettim. Arka odadan da bir tıkırtı geldi.  Bir el ateş ettim. Birden başka kadın bağırtısı duydum. Başkası olunca tekrar eşimin olduğu yere geldim. Tüfeğin namlusuyla eşimin soyunma odasının kapısına vurdum. Eşim tüfeğin namlusunu ben kapıya vururken tuttu. Asıldım, silahı asılmamla birlikte patlaması bir oldu. Tek el ateş ettim eşim yere düştü. Korktum silahı fırlattım olay yerinden uzaklaştım, polise gidip teslim oldum.”

Duruşma sonrasında basın açıklaması düzenleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, verilen karardan dolayı memnun olduklarını dile getirerek, “Bu dava 1 yıl sürdü. Bu zamana kadar bu kararın verilmemesinden dolayı bir çok cinayet daha işlendi. Biz Özge Can Kanunun meclisten geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün verilen karardan memnunuz” dedi.