''Yerde bulsan sayacaksın'' sözü doğruymuş !

''Yerde bulsan sayacaksın'' sözü doğruymuş !

"Yerde bulsan sayacaksın" kuralına uymayan dövizciyi fena çarptılar.

Kapalıçarşı’da bulunan bir döviz bürosuna geçtiğimiz Şubat ayında telefon geldi. Vatan'dan Tolga Atar'ın haberine göre kendini başka bir döviz bürosundan aradığı söyleyen şahıs 70 bin dolar bozdurmak istediğini belirtti. O döviz bürosuyla sık sık iş yaptığı için Selim K. doları bozabileceğini söyleyerek döviz bürosundaki diğer çalışanlara 200 bin lira civarında parayı hazırlamaları talimatını verdi. Bir süre sonra telefonda konuştuğu döviz bürosundan gelen kişi kendini kurye olarak tanıttı. Elindeki çantanın içinden 7 deste çıkaran kurye İsmet S., bir destede 10 bin dolar olan 100 adet 100’er doları, telefonda konuştuğu Selim K.’ya teslim etti.

Kalabalıktan istifade etti

O sırada döviz bürosu çok kalabalık olduğu için desteleri saymayan Selim K.’da daha önceden hazırlanan 200 bin lirayı kuryeye teslim etti. Kurye İsmet S. paraları çantaya koyarak döviz bürosundan ayrıldı. Çok geçmeden desteleri açan Selim  K. ,destelerin sadece en üst ve altında birer tane 100 dolar, destelerin içinde ise birer dolar olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Derhal telefonla konuştuğu döviz bürosunu arandı. Ancak döviz bürosu dolar bozdurmak gibi bir isteklerinin olmadığını ve aramadıklarını söyledi.

5 yıla kadar hapis

Bunun savcılığa başvuran döviz bürosu ortakları, kendilerini dolandıran İsmet S’den şikâyetçi oldu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, kurye olduğu iddia edilen İsmet S. hakkında “Dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açtı. İddianamede 100’lük dolarların bulunduğu destelerin içinden tam 98 tane bir dolar çıktığı ifade edildi. döviz bürosunu dolandırdığı ileri sürülen İsmet S.’nin 5 bin güne kadar para cezasının yanı sıra 5 yıla kadar hapis cezası istendi.