'Siparişli tuzak' ile öldürmüşler !

'Siparişli tuzak' ile öldürmüşler !

PKK, IŞİD saflarında savaştığını iddia ettiği Mürsel Gül'ü 'siparişli tuzak' ile öldürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Polisi, Gaziosmanpaşa'da Mürsel Gül adlı kişiyi IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle infaz eden terör örgütü PKK üyesi 4 katili uykuda yakaladı.

Militanların ticaretle uğraşan Gül’ü sipariş teslimi için çağırıp vurdukları ortaya çıktı.

Sözcü'den Şonel Gezer'in haberine göre siyasi cinayet, Suruç’ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından, 23 Temmuz 2015 tarihinde, saat 23.30 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçesi Karayolları Mahallesi’nde meydana geldi. İhbar üzerine cinayet mahalline giden ekipler, ticaretle uğraşan 45 yaşındaki Mürsel Gül’ün, biri göğsüne, diğeri kasığına isabet eden kurşunlarla öldürüldüğünü belirledi. Sosyal medyada “Selef Ebu Selef” kod adını kullanan Gül’ün öldürülmesinin ardından açıklama yapan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması “YDG-H Karayolları” twitter hesabından olayı üstlenen yazılı açıklama yapıldı.

ÜÇ AY TAKİP ETMİŞLER

Açıklamada, “Gül’ün IŞİD saflarında YPG’ye karşı savaştığının belirledik, 7 ay önce de yaralı olarak Türkiye’ye geldiği belirledik. IŞİD saflarında üst düzey yönetici pozisyonunda savaşan Gül’ü, 3 ay takip ettikten sonra öldürdük” denildi. Eylemin ardından IŞİD’e yakın bir sosyal medya hesabında da “Şahadet seni de buldu Mürsel abim. Allah intikam sahibidir! Bu daha başlangıç gibi görünüyor, daha çok can yanacak” açıklaması yapılmıştı.

SORGULARI BİTTİ

İşte bu açıklamanın ardından, soruşturma başlatan İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, cinayete karıştıkları belirlenen YDG-H üyesi, 4 militanı önceki gün Gaziosmanpaşa’da gözaltına aldı. Sabun siparişi verdikleri Gül’ü çağırıp infaz eden militanlar, Vatan Caddesi’ndeki TEM Merkezi’nde sorgulandıktan sonra, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Tutuklanma istemiyle mehkemeye sevk edilen 4 zanlıdan 2′si serbest kalırken, 2′si  tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.