17 yaşındaki genç ''canlı bomba''ya dönüştü

17 yaşındaki genç ''canlı bomba''ya dönüştü

İstanbul'da biranda ortadan kaybolan 17 yaşındaki bir gencin IŞİD'e katılarak canlı bomba olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da ortadan kaybolan 17 yaşındaki bir genç, 10 ay sonra canlı bomba olduğu şüphesiyle yakalandı. Gencin IŞİD’e katıldığı ve hem canlı bomba hem de bombalı saldırı eğitimi aldığı ortaya çıktı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, 17 yaşındaki genç, yaklaşık 10 ay önce İstanbul’da ortadan kayboldu. Ailesinin başvurusuyla konuyu araştırmaya başlayan polis, ismi açıklanmayan kayıp gencin Suriye’ye gittiğini tespit etti. Terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki çatışma bölgelerine gidenlerin yer aldığı listede adı bulunan gencin izini süren polis, 1 ay önce Suriye’den İstanbul’a geldiğini belirledi.

SABIKASIZ İNSANLARDAN SEÇİYORLAR

Başlatılan takip sonunda düzenlenen operasyonla, 17 yaşındaki şüpheli yakalandı. Genç, polisteki sorgusunda Halil İ.B. tarafından kandırılarak Suriye’ye götürüldüğünü, IŞİD terör örgütüne katıldığını, Suriye’de bir grup ile birlikte bomba yapımı ve canlı bomba eğitimi aldığını anlattı. Bu eğitimlerde, nasıl canlı bomba olunacağının ve üzerindeki bombayı nasıl patlatacağının kendisine detaylı anlatıldığını da ifade etti. Zanlı, örgütün, canlı bomba eğitimi vereceği kişileri sabıkasız insanlardan seçtiğini de belirtti.

Polis şimdi, ifadesinde pişman olduğunu söyleyen genci kandırarak Suriye’ye götürdüğünü iddia edilen 32 yaşındaki Halil İ.B.’yi arıyor. Halil İ.B.’nin ailesinin de polise kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Polisin tespitlerine göre, İstanbul’da 2015’te hakkında kayıp başvurusu yapılan 451 kişi Suriye’ye giderek terör örgütlerinin saflarına katıldı. Bu rakam 2014 yılında 727 kişi olarak kayıtlara geçti.