4 ilde daha yeni karantina kararları

4 ilde daha yeni karantina kararları
Güncelleme:

Türkiye "normalleşmeyi" tartışırken, artan koronavirüs vakaları nedeniyle 4 ilimizde yeni karantina kararları alındı.

Bilecik'te merkeze bağlı İkizce köyünde vakaların artması üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Bilal Şentürk başkanlığında toplandı. Köyde temaslı sayılarının da çok olduğuna dikkat çekilirken köyün karantinaya alındığı açıklandı.

Kütahya'da ise merkeze bağlı Damlalı Karaağaç köyünde Covid-19 pozitif vaka ile temaslı sayısının arttığı belirlendi. Bireysel izolasyonun yeterli olmayacağına karar veren ekipler Damlalı Karaağaç köyünde 10 gün karantina uygulaması başlattı. Sokağa çıkma ve başka haneleri ziyaret yasaklandı.

Karantina kararı Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı 2 köyde de alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Yuvacık ve Kayadibi köylerinde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bazı tedbirler alındığı belirtildi. Açıklamada, bugünden itibaren ilgili köylerde karantina uygulanmaya başlandığı kaydedildi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde ise bir belde ve mahallede izolasyon yapılmasına karar verildi. Tanoba beldesi ve Alacabal Mahallesi'nde 10 gün süreyle karantina uygulanacak.