Anaokulunda skandal görüntüler !

Anaokulunda skandal görüntüler !
Güncelleme:

İstanbul Kartal'da bulunan bir özel anaokulunda yapılan tiyatro gösterisi tepkilere neden ldu.

İstanbul Kartal'da bulunan bir özel anaokulunun tiyatro etkinliğinde çekilen fotoğraflar sosyal medyaya yüklenince ortalık karıştı.

Anaokulundaki etkinlikde 3-6 yaş arası çocukların oynadığı tiyatro gösterisinde yöresel kıyafetler giyen kız çocuklarına, erkek çocukların ayakları yıkatıldı. Kız çocuklarının başına başörtüsü takıldı. Erkek çocuklar kurulan sofranın başköşesine oturtulurken kız çocukları yemek yaptı ve erkek çocuğun ayağını yıkadı.

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler, özel anaokulunun Facebook sayfasından kaldırıldı.

CHP MECLİS'E TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş bu olayı TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yarkadaş, "Bu tür saçmalıklara neden izin veriyor ve teşvik ediyorsunuz?" diye sordu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP'li Yarkadaş, "Oyun adı altında, özellikle kız öğrencilere gerici bir yaşam biçimi dayatılıyor. Henüz o yaştaki çocuklar, gerçek ile olun arasındaki farkı ayırt edemez. Oyunda gördüğünü gerçek sanar ve erkeğin ayağını yıkaması gerektiğini düşünmeye başlar" dedi.

Yarkadaş, "Türkiye'nin geleceğini karartacak uygulamalar okullarda sinsice hayata geçiriliyor. AKP erkekliği kışkırtan, kadınlığı ise bastıran uygulamalara imza atıyor. Yeter çekin elinizi çocuklardan ve ülkenin geleceğinden" diye konuştu.

Seçiniz...