ANKARA SALDIRISINI O ÖRGÜT ÜSTLENDİ

ANKARA SALDIRISINI O ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Ankara'daki hain saldırıyı PKK'nın bir kolu olarak bilinen TAK isimli terör örgütü üstlendi.

Ankara'da 13 Mart Pazar akşamı düzenlenen ve 35 sivilin hayatını kaybettiği hain terör saldırısını terör örgütü PKK'nın bir kolu olarak bilinen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli örgüt üstlendi. TAK, 19 Şubat'taki Ankara saldırısını da üstlenmişti.

Örgütün internet sitesinde yer alan açıklamada, kanlı saldırının failinin Seher Çağla Demir olduğu da belirtildi.

TAK daha önce 19 Şubat'taki Ankara saldırısı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen havan topu saldırılarını da üstlenerek gündeme gelmişti.

TAK TERÖR ÖRGÜTÜ

17 Şubat'ta Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren TAK'ın 13 Mart saldırısını da üstlendiği konuşuluyor. Peki TAK nedir? TAK saldırıları nelerdir? Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) altyapısı 1993 yılında oluşturulan, fiili olarak ise 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik yerlerinde ve çeşitli stratejik bölgelerine karşı; sabotaj, bombalama veya kundaklama gibi eylemler yürüten terör örgütüdür.

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), 2008 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nın yabancı terör örgütleri listesinde yer almaktadır. 2006 yılında Birleşik Krallık

İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütleri listesine dahil edildi. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin terörist organizasyonlar listesinde bulunmaktadır.