Artuklu Üniversitesi'nde İhale Çatışması: 1 Ölü, 4 Yaralı (2)

Artuklu Üniversitesi'nde İhale Çatışması: 1 Ölü, 4 Yaralı (2)

Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi'ndeki ihalede iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada,...

VALİLİK: 4 KİŞİ YAKALANDI

Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi'ndeki ihalede iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 4 kişinin yakalandığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

"16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 09.00 sıralarında Artuklu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde Yapı İşleri ve İnşaat Emlak Dairesi tarafından yemekhane binası yapım ihalesi yapılacağı duyurulmuştur. İhale öncesinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde ihaleye girecek olan iki grup arasında önce sözlü tartışma çıkmış, tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga esnasında silah kullanılmıştır. Olayda M.A., M.E.K., M.A.A., G.Ö., E.S. isimli şahıslar yaralanmışlardır. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler A.S., S.S., İ.S., K.S. araçla olay yerinden kaçmışlardır. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan takip sonucunda şüpheliler Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde olayda kullandıkları 1 pompalı silah ile 1 şarjör ve 5 dolu fişek (1 tanesi ağzında), 1 Fatih 13 marka tabanca ile 2 adet şarjör ve 23 fişek, 1 adet HS-9 marka tabanca ile 2 şarjör ve 18 fişek, 1 adet CZ-75 marka tabanca ile 2 adet şarjör ve 25 fişek, silahlarla birlikte yakalanmışlardır. Ayrıca hastaneye kaldırılan yaralılardan M.A. hayatını kaybetmiştir."

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Artuklu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "16 Nisan 2015 tarihinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılması planlanan merkezi yemekhane ve kafeterya binası yapım ihalesi öncesi katılımcı guruplar arasında yaşanan elim olayla ilgili olarak üniversitemizle ilişkilendirilen ve bazı yayın organları ve internet sitelerinde asılsız ve doğruluğu yansıtmayan haberler yer almıştır. Söz konusu hususun kurumumuzla uzaktan ve yakından hiçbir ilgisinin olmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı