Artvin'de ayı saldırısı! Yaşlı adamın çığlıklarına koştular

Artvin'de ayı saldırısı! Yaşlı adamın çığlıklarına koştular
Güncelleme:

Artvin'in Şavşat ilçesinde ayı saldırısına uğrayan yaşlı adam, komşuları tarafından kurtarıldı. Ayı tüfekle vurularak öldürülürken, saldırıya uğrayan adam hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı Cevizli köyü, Dere Mahallesi’nde meydana geldi. Merada otlakta bulunan hayvanlarını toplamak için evden çıkan M.B. (82), köye inen ayının saldırısına uğradı. B.’nin yardım çığlıklarını duyan komşuları taş ve sopalarla ayıya saldırsa da sonuç alamadı. B.’yi bir türlü bırakmayan ayı, tüfekle vurularak öldürüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve kanlar içerisinde kalan B. ise olay yerine gelen sağlık ekiplerince Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 

'İLÇEMİZDE BU TÜR VAKALAR SIK SIK OLUYOR'

Vücudunun farklı yerlerinden yaralanan B.’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirten oğlu Ö.B., “İlçemizde bu tür vakalar sık sık oluyor. Artık evimizin önüne kadar, bahçemize kadar geliyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu durumdan köylerimizde yaşayan herkes mağdur ve şikayetçi. Ayı popülasyonu oldukça artmış. Artık bağımızı bahçemizi hayvanlarımız değil bizlerin canı bile tehlikede. Buraları ayılara mı bırakalım. Komşular yetişmeseydi babam şu an hayatta olmayabilirdi. Komşularımızdan Allah razı olsun” dedi.

DHA