Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Güncelleme:

Bingöl'de saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildi.

Türkiye'nin genelindeki depremler aralıksız devam ediyor. Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. AFAD, depremin derinliğini 8.47 km olarak duyurdu.

Merkez üssü kentin Kiğı ilçesi olan deprem saat 11.19’da gerçekleşti ve büyüklüğü 4.2 oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.

Depremde, Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven köyünde bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu.

 Depreme ilişkin çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4, merkez üssünü ise Kiğı ilçesine bağlı Demirkanat köyü olarak açıkladı. 

Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı

Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı geldi. Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var" sözleriyle uyardı.

Depremin meydana geldiği bölgenin 'hassas' olduğunu ifade eden Görür, "Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" dedi.

 

 

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...