Cinsiyeti bile tespit edilemedi !

Cinsiyeti bile tespit edilemedi !

Samsun'da 2.5 yıl önce öldürülen adamın otopsi raporundakiler herkesi şoke etti.

Samsun’da yaklaşık 2.5 yıl önce, 41 yaşındaki Ayhan Çelik’i öldürdükten sonra yaktıkları cesedini boş araziye gömmekle suçlanan 1’i kadın 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı, öldürülen Ayhan Çelik’in cep telefonunun olaydan sonra kimler tarafından kullanıldığının belirlenmesini istedi.

Merkez Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde oturan Ayhan Çelik, eşi Döndü Çelik’e "Arabayı yıkamaya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Ancak bir daha dönmedi. Bunun üzerine eşi polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis yaptığı tüm araştırmaya rağmen Ayhan Çelik’i bulamadı. Bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra, 21 Ocak 2013 tarihinde, İlkadım İlçesi Ataköy Mahallesi’nde sabah işe giden bir kişi, jandarmayı arayıp boş arazide ceset olduğunu ihbar etti. Olay yerine giden jandarma ekibi, üzerinde kazak ve külot bulunan cesedin bir bölümünün yanık olduğunu, çürüdüğünü belirledi. Yüzü tanınmaz halde olan, cinsel organı olmadığı için kadına mı erkeğe mi ait olduğunu tespit edilemeyen cesedin üzerinden de herhangi bir kimlik belgesi çıkmadı.

Olay yerinden alınan ceset otopsi, kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Döndü Çelik, ceset üzerindeki iç çamaşırından eşine ait olduğunu teşhis etti. Bunun üzerine yetkililer cesedin Ayhan Çelik’e ait olup olmadığını belirlemek için babası Bayram ve kardeşi Serkan Çelik’ten kan örneği alınıp DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Yapılan DNA testi sonucu cesedin Ayhan Çelik’e ait olduğu belirlendi.

Gelen otopsi raporunun ardından harekete geçen polis, Ayhan Çelik’in öldürülmeden önce cep telefonuyla kimlerle konuştuğunu, cep telefonu numarasından yola çıkarak baz istasyonlarını takibe aldı. Yapılan uzun araştırmalar sonucu Ayhan Çelik’in kayıp olarak bildirildiği gün aynı mahallede oturduğu 34 yaşındaki A.K. ile olayla ilgisi olabileceği öne sürülen 22 yaşındaki S.K., 32 yaşındaki S.Z. ve 24 yaşındaki T.H. isimli kadını gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen A.K., tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 3 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürmek’ suçundan haklarında dava açılan ve daha önceki celsede suç vasfının değişme ihtimali gözününde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.K. ile diğer 3 sanık bugünkü duruşmada hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, mahkeme heyetine, "Öldürülen Ayhan Çelik’in cep telefonu ile ilgili, cesedinin bulunduğu 21 Ocak 2013 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazılan yazı üzerine verilen cevapta bu tarihten sonra herhangi bir araştırma yapılmadığı anlaşılmıştır. Kuruma yeniden yazı yazılarak halen cep telefonunun kullanımda olup olmadığı, 21 Ocak 2013 tarihinden günümüze doğru araştırma yapılarak kullanılıp kullanılmadığının, kullanıldıysa kimlik bilgilerinin tespit edilmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık ve mağdur tarafın avakutlarının yaptığı savunmaların ardından Cumhuriyet savcısının talebini kabul edip, araştırılma yapılmak üzere duruşmayı erteledi.