DAEŞ, çocuk canlı bombaları İstanbul'da eğitiyormuş

DAEŞ, çocuk canlı bombaları İstanbul'da eğitiyormuş

Sultanbeyli’de kandırdıkları çocukları canlı bomba yapıp kanlı eylemler yapmayı planlayan DEAŞ’lıların hücre evine operasyon düzenlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli’de yaşları 16 ve 17 olan 3 çocuğun ailelerinin kayıp başvurusu üzerine alarma geçti.

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre yapılan araştırmada, çocukların DEAŞ terör örgütü üyeleriyle irtibat kurduğu belirlenince operasyon için düğmeye basıldı. Sultanbeyli’de DEAŞ’a lojistik destek ve uluslararası para transferi yapan hücreyi tespit eden polis operasyon düzenledi, 13 kişi gözaltına alındı.

3'Ü DE AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ 

Zanlılardan 7’si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4 zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı. Terör örgütü tarafından beyinleri yıkanarak canlı bombaya dönüştürülmek istenen 3 çocuk ise ailelerine teslim edildi. DEAŞ hücresinin kaldığı evde ele geçirilen dijital veriler incelemeye alındı. Bu sırada polis, yurtdışı bağlantıları bulunan 3 kişilik bir eylem timini deşifre etmeyi başardı.

İSTANBUL'U KANA BULAYACAKLARDI

DEAŞ’ın kalabalık bölgelere, güvenlik güçlerine ve kültürel merkezlere yönelik kanlı eylem hazırlığında oldukları, çok sayıda yerde keşif yaparak fotoğraf çektikleri belirlendi. 

Akşam

Etiketler DAEŞ