Eşi ve kızına dehşeti yaşatan cani kocanın cezası belli oldu

Güncelleme:

Konya'da boşanma aşamasındaki eşini, boğazını bıçakla keserek ağır yaralayan, kendisine engel olmak isteyen 16 yaşındaki kızını da yaralayan sanık, 16 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen 13 Eylül'de merkez Melikgazi ilçesi 30 Ağustos Mahallesi'nde meydana gelen olayda Okan T., boşanma aşamasındaki eşi Ayşegül T.'nin çalıştığı mağazaya gitti. Okan T., uzaklaştırma kararına rağmen, yanına gittiği Ayşegül T. ile tartışmaya başladı. Okan T., mağazanın merdivenlerinde eşini eşarpla boğmaya çalışırken, kendisine engel olmak isteyen mağaza çalışanlarına da biber gazı sıktı.

Okan T., cep telefonu görüntülerine yansıyan olayda, 16 yaşındaki kızının engel olma çabasına rağmen eşinin boğazını bıçakla keserek yaraladı. Kızı da boğuşma sırasında hafif yaralandı. Çalışanlar tarafından yakalanan Okan T., gelen polis ekiplerine teslim edildi. Cep telefonu görüntülerinde Okan T.'nin, merdivenlere oturttuğu eşini eşarpla boğmaya çalıştığı, kızının da buna engel olmaya çalıştığı görülmüştü.

'ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU'

Gözaltına alınan Okan T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Okan T. hakkında 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Okan T., karar duruşmasına Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı. Hastanede gördüğü tedaviyle sağlığına kavuşan Ayşegül T. ise duruşmada hazır bulundu. Sanık Okan T., öldürme niyeti olmadığını ileri sürerek, "Bıçağı takar çok rahat öldürürdüm. Ancak, benim öyle bir gayem yoktu. Beni her taraftan engelledi. Eşimi seviyorum. Kasti olarak yaralamadım. Kaza ile olduysa onu da bilmiyorum. O sırada ne olduğunu hatırlamıyorum. Kızımı da kasıtlı olarak yaralamadım. 'Bombalarım' diye bir şey demedim. Ben terörist miyim ki bombalayacağım? Olayın olduğu yere gittiğime pişmanım. Beraatını istiyorum" dedi.

Ayşegül T. ise şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Yıllardır tehdit alıyordum. Tehditlerinden korktuğum için şikayetçi olamadım. Yıllardır bu korkuyla yaşıyorum. Hiçbir yasal indirimden yararlanmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

16 YIL 9 AY HAPİS

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Okan T.'e önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza 16 yıla düşürüldü. Sanığa, olayda kendisine engel olmaya çalışan kızı A.T.'yi de hafif yaralaması nedeniyle 9 ay hapis cezası verildi. Heyet, sanığın suça meyilli olduğunu gerekçe göstererek bu cezayı ise ertelemedi.

DHA

Etiketler konya koca boşanma