Ev sahibinden kiracısına akıl almaz işkence

Ev sahibinden kiracısına akıl almaz işkence
Güncelleme:

Bursa'da bir ev sahibi, 4 çocuklu kiracısının hayatını kabusa çevirdi. Ev sahibinin yaptıkları "yok artık" dedirtti.

Bursa’nın İznik İlçesinde bir ev sahibi alt katta oturan kiracısının çıkması için tencere tava ile gürültü yapıp, gece yarısı baca borusundan müzik çalıyor. Müzikli işkenceye maruz kalan kiracı ise o anları saniye saniye kayda aldı.

Bursa’nın İznik ilçesinde 4 çocuk babası N.D.’ın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokak’ta bulunan 2 katlı evin alt katında ailesi ile yaşayan N.D., üst katta oturan ev sahibi Tenzile B. nin psikolojik baskılarına maruz kaldı.

Baca borusunu delip müzik dinletti

Evin içinde zıplayan tencere tava çalan ve bununla yetinmeyen ev sahibi baca borusunu delerek alt kata gece müzik dinletti. Resmen işkence yaşayan kiracı N.D., ev sahibinin yaptıklarını cep telefonu ile tek tek kayda aldı. Kayıt esnasında ev sahibi kadının kiracının evine baca deliğinden müzik dinletmesi, evi basması ve saldırması da görüntülerde yer aldı. Kiracı N.D. İznik İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Korku dolu anları anlatan kiracı N.D., “2 yıldır bu evdeyiz. Her ay kiramızı ödüyoruz. Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek. Soba borusundan bize müzik dinletti. Şu an ki bu durum toplumun kanayan yarası. Haklıysanız peşini bırakmayın. Zorbalıkla bu işler olmaz. Şikayetçi olduk” dedi.

Ev sahibinden ilk açıklama

Bursa’nın İznik ilçesinde "kiracısı evden çıksın" diyerek baca boşluğundan müzik dinlettiren ev sahibi konuştu. Ev sahibi T.B., “1 Ağustos’ta sözleşmeleri bitti ve kiramı ödemiyorlar. Evden çıkmaları için bu yola başvurdum” dedi.

Bursa'nın İznik ilçesinde 4 çocuk babası Nusret Durmaz'ın ev sahibinin baca boşluğundan müzik dinleterek kendisini evden çıkartmak istediğini iddia ettiği T.B. konuştu. Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokak'ta bulunan 2 katlı evin üst katında kendisi alt katında kiracısının oturduğunu belirten T.B., “1 Ağustos'ta sözleşmeleri bitti. Ben de sözleşme bitince ‘Kendinize ev bulun. 2 sene oturdunuz sözleşmeniz bitti' dedim. Evden çıkmalarını istedim ama ‘Çıkmayız' dedi. Bende o sırada İstanbul'a hasta bakmaya gitmiştim. Telefon ettiler, ‘Kiracın çıkmıyor' dediler. Arkadaşlarım ‘Yardım edelim, ev tutup çıkartacağız' dediler. İstanbul'dan geldim kiracılar bana ‘Bize ev vermiyorlar, çıkmayacağız' dedi. Ağustos'tan beri kira ödemiyorlar. Benim evimi de kötülüyorlarmış. ‘Çok rutubet var sakın tutmayın' diyorlarmış” şeklinde konuştu.

Kiracının evden çıkması için başvurduğu yöntemi de anlatan T.B., “Ben aldığım kira ile geçiniyorum. Ancak ödemedikleri ve istediğim fiyatı vermedikleri için mağdur oldum. Şimdi televizyonu evin içinde gezdiriyorum. Oradan aşağı ses veriyorum. 4 çocukları var kapıları çarparak rahatsızlık veriyorlar. Artık yıldım. Baca duvarını delerek oradan aşağı müzik veriyorum. Benim evde bana zulüm ediyorlar. Kapıları tekmeliyorlar. ‘Yapmayın, etmeyin' dedikçe kapıyı yüzüme örtüyor. Dilerim Allah'tan iki yakası bir araya gelmesin. Rahat yaşantısı olmasın. Evimden çıksın gitsin istiyorum” dedi.

İHA