Hürriyet'e saldıranlar serbest kaldı !

Hürriyet'e saldıranlar serbest kaldı !

Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırı sonrası 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltında olan 6 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet Gazetesi'ne gerçekleştirilen saldırılara ilişkin 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ve Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alınan 6 şüphelinin dün gece taş ve sopalarla Gazetenin kapısına kadar gelip camları kıran kişiler arasında olduklarının belirlendiği öğrenildi. Gözaltına alınan 6 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı.

 

Hürriyet Gazetesi’ne 48 saat geçmeden düzenlenen iki saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Polis önceki gece düzenlenen 2. saldırı sırasında Hürriyet’in önünde oldukları tespit edilen 6 kişinin ifadesini aldı. Diğer kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için güvenlik kameraları görüntüleri inceleniyor. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, önceki gece gerçekleşen yürüyüş ve protestolarda “Mala zarar verme” gerekçesiyle 93 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Salı gecesi Hürriyet’e düzenlenen saldırı sırasında gazetenin önünde oldukları tespit edilen 6 kişi, dün Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alındı. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro’da sorgulanan şüpheliler ifadelerinde, gazete binasına protestoya katılmak için geldiklerini, taşlı ya da sopalı herhangi bir saldırının içinde olmadıklarını öne sürdü. 6 kişi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Başsavcılık ifade tutanaklarının kendilerine gönderilmesini istedi. Polis yetkilileri, Hürriyet Gazetesi’nin güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, her iki saldırı ile ilgili kimlikleri tespit edilen kişilerin gözaltına alınacağını belirtti.