İstanbul'da 17-21 yaşlarındaki hacker çetesi çökertildi !

İstanbul'da 17-21 yaşlarındaki hacker çetesi çökertildi !
Güncelleme:

İnternetten alışveriş yapanların hesaplarını hackleyip bir milyon liralık vurgun yapan, yaşları 17 ile 21 arasında olan 'hacker' çetesi çökertildi. 20 yaşındaki çete lideri İstanbul'da lüks bir rezidansta yakalandı.

İstanbul’da özel bir yazılımla kargo firmalarının gönderilerinin içeriğini öğrenen şebeke, “Dublör” kullanarak 2 milyon liralık vurgun yaptı. Elebaşı bir “hacker” olan ve çocukları da kullanan çeteye polis operasyon düzenledi. Türkiye’de polisin ilk kez karşılaştığı olayla ilgili 15 kişi yakalandı.

Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre operasyon, İstanbul Emniyetine bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, dolandırıcılık, sahtecilik yapan bir şebeke belirledi. Çete üyeleri arasında 18 yaşından küçük olan isimleri de kullandığını tespit eden Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan araştırmalarda daha önce polisin görmediği bir yapı ile karşılaşıldı. Çalışmalarda, şebekenin beyni ve yöneticisinin bir “Hacker” olduğu anlaşıldı. Hacker'in özel bir yazılım geliştirerek kargo firmalarına ait verileri ele geçirdiği tespit edildi. Bu veriler üzerinden, firmaların taşıdığı paketlerin içinde ne olduğunu öğrenen çete üyelerinin değerli paketleri hedef aldığı anlaşıldı.

DUBLÖR KULLANDILAR

İddiaya göre, şebeke üyeleri, kargoları almak için “Dublör” görevi gördü. Casus yazılımla, teslimat yapılacak kişinin bilgilerini alan şebeke elebaşı, sahte kimlikler hazırlattı. Kimlikte kargoyu teslim alacak kişinin ismi yazarken, şebeke üyelerinin fotoğrafları kullanıldı. Kargo şubelerine giden şebeke üyeleri sahte kimliklerle binlerce paket teslim aldı.

2 MİLYONLUK VURGUN

Şebeke üyelerinin özellikle elektronik eşya ve kuyumculardan gönderilen kargoları ele geçirmeye çalıştığı öğrenildi. Yaklaşık 2 milyon lira vurgunları tespit edilen şebeke üyelerini tespit eden polis ekipleri şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi. Farklı adreslere düzenlenen baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi.

İstanbul'da 17-21 yaşlarındaki hacker çetesi çökertildi ! - Resim : 1

EMNİYETTE SERGİLENDİ

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Kargo dolandırıcılığından ele geçirildiği öne sürülen ürünler emniyette sergilendi.
 
 

Sözcü