İstanbul'da 3 katlı bina çöktü! O anlar kamerada

Güncelleme:

İstanbul'un Fatih ilçesinde 3 katlı metruk bina çöktü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde 3 katlı metruk bina yerle bir oldu. Olayda can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Olay saat 11.00'de Fatih Katip Kasım Mahallesi Hadım Odaları Sokakta meydana geldi. Sokaktaki 3 katlı metruk bir bina bir anda çöktü. Olayı görenler polise ve itfaiye ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bina çökerken yanındaki otoparkın üzerine yıkıldı. Otoparktaki 4 araç enkazın altında kaldı. Gelen ekipler bina enkazı altında herhangi bir canlı olmadığını belirledi. Ancak arama kurtarma ekipleri olası bir duruma karşı binada detaylı arama çalışması yaptı. Çalışmalara Hatay'dan yeni geldiği öğrenilen Sarıyer Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine bağlı Şilan isimli bir enkaz arama köpeği de katıldı. Ekipler bir süre çalıştıktan sonra enkazda dinleme yaptı.

İstanbul'da 3 katlı bina çöktü! O anlar kamerada - Resim : 1

Metruk binanın çöktüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, metruk binanın çökmesiyle sokağı toz bulutu kaplıyor. Sokaktan geçen kimsenin olmaması ise olası facianın önüne geçti.

İstanbul'da 3 katlı bina çöktü! O anlar kamerada - Resim : 2

BİNANIN TARİHİ YAPI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Öte yandan olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri binanın tescilli tarihi yapılardan olduğunu belirledi. Ekipler, bina sahibi hakkında ise  'Genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması' maddesinden işlem başlattı.

Binanın çökme anına şahit olan bir esnaf, "Ben gördüm. Burada esnafım. Oturuyorduk bir anda gürültü geldi. Dumandan bir şey göremedik, ne olduğunu anlamadım. Deprem mi oldu, kıyamet mi koptu anlayamadık. Bu yaşanan depremlerden sonra korktuk tabi ki, bir deprem de burada mı oldu diye düşündük" dedi.

DHA