İstanbul'da cezaevinde yangın

İstanbul'da cezaevinde yangın
Güncelleme:

Ümraniye T Tipi Cezaevi’nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dumanların yükseldiği cezaevindeki yangına itfaiye müdahale ediyor. Dumandan etkilenenler için sağlık ekibi de cezaevine yönlendirildi.

MAHKUM YAKINLARI CEZAEVİ ÖNÜNE GELMEYE BAŞLADI

Yangın nedeniyle içeride kalarak dumandan etkilenen bazı mahkumlar sağlık ekiplerine teslim edildi. Cezaevi önüne mahkum yakınları da gelmeye başladı. İlk bilgiye göre dumandan etkilenen mahkumlardan 8'i hastaneye kaldırıldı.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Ümraniye E tipi cezaevinde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen 1 İnfaz Koruma Başmemuru, 20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır. Hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur. Her şey kontrol altına alınmıştır." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da cezaevinde yangın - Resim : 1

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çıkan yangına ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “04.02.2022 günü saat 17.20 civarında Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edilmiştir. Yangından etkilenen 20 adli hükümlü sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındı. Diğer hükümlüler de muhtemel tehlikelere karşı güvenli ortamlara aktarılmıştır" denildi.

İstanbul'da cezaevinde yangın - Resim : 2

Etiketler yangın cezaevi