İstanbul'da silahlı saldırı: 3 ölü, 3 yaralı

İstanbul'da silahlı saldırı: 3 ölü, 3 yaralı
Güncelleme:

İstanbul Beyoğlu'nda güpegündüz yaşanan silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Beyoğlu'nda, dayısına sığınan eşini geri götürmek isteyen damat tarafı ile gelin tarafı arasında çıkan silahlı tartışmada 3 kişi öldü, biri ağır 3 kişi yaralandı.

Olay, Örnektepe Mahallesi Kanarya Sokak'ta 13.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1.5 yıl önce evlendiği eşiyle bir süredir sorunlar yaşayan Hacer G., birkaç gün önce evini terk ederek 6 aylık kızıyla birlikte dayısının yanına sığındı. Telefonla defalarca konuşmasına rağmen Hacer G.'yi eve dönmeye ikna edemeyen kocası Enes Berk G., bu kez yüz yüze konuşmak için yanına babası Hulusi G. ve amcasının oğlu Burak G.'yi de alarak eşinin dayısı Mahmut A.'nın evinin bulunduğu sokağa geldi. İddiaya göre, A.'nın kapısının önünde bağırmaya başlayan Enes Berk G., eşinin kendisiyle birlikte eve dönmesini istedi. Hacer G. aşağı inmezken, kuzenleri Beytullah ve İrfan A. evden çıkarak Enes Berk G.'yi sakinleştirmek istedi. İki kuzenin çabalarına rağmen G. sakinleşmezken, içlerinden biri Beytullah ve İrfan A.'yı tabancayla vurdu. Bacağından yaralanan Beytullah A. ile karnından vurulan İrfan A., özel araçla hastaneye kaldırıldı. İrfan A.'nın sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu sırada, yaşananları duyan Hacer G.'ın babası Mürsel A., yakınlardaki iş yerinden çıkarak motosikletle olay yerine geldi. Yerdeki kanları görünce cinnet getirdiği öğrenilen A., belinden çıkardığı tabancayla dünürü Hulusi A., damadı Enes Berk G. ve Burak G.'ye ateş ederek kafalarından vurdu. Baba, oğul ve amcaoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Kendisi de karşı taraftan birinin açtığı ateş sonucu bacağından yaralanan Mürsel A., bir akrabasının yardımıyla hastaneye gitti. A., tedavisi sırasında polisi arayarak cinayet işlediğini itiraf etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Zırhlı polis araçlarının hazır bulunduğu olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cesetler Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

"BEN KOMŞUNUN ÇOCUKLARI, BİR ŞEY PATLATTI SANDIM"

Olayın yaşandığı sokak yakınlarında oturan bir kişi "Biz aşağıda hasta çocuklar, var onlar yaptı zannettik. Telefonda kardeşimle konuşuyorduk, bir baktım silah sesi, ben zannettim çocuklar bir şey patlatıyor sandım. Ben burada öğrendim olayın ne olduğunu, komşuları tanıyoruz ama gidip gelmiyoruz" diye konuştu. O mahallede oturan bir başka kişi "Biz bir tek silah sesi duyduk başka da bir şey duymadık. Biz tanımıyorduk, komşumuzdu, o kadar tanıyorum" dedi.

"BAKTIM, HERKES YERDE YATIYORDU"

Mahallede oturan bir kişi ise "Sesleri duyduğumuz zaman yerde hepsi yatıyordu. Biz havai fişek zannettik, kurusıkı zannettik. 1-2 kişi koşuyordu, baktım herkes yerde yatıyor. 2-3 şarjör boşaltılmıştı. 20 30 mermi filan vardır. Yatıyorlardı yerde içimiz kötü oldu" diye konuştu

Polis, olayla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı olarak yürütüldüğünü belirtti.  

DHA