İstanbul'da taksi şoförüne dayak

Güncelleme:

İstanbul Başakşehir'de kısa mesafe yolculuk yapan ve 20 lira olan indi-bindi ücretini fazla bulduğu öne sürülen yolcu, 23 yaşındaki taksi şoförünü darbetti.

Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 15.00 sıralarında Başakşehir'de meydana geldi. İddiaya göre, yabancı uyruklu yolcu Burkay K.'ın kullandığı taksiye bindi. Burkay K., kısa mesafe yapan yolcudan indi bindi ücreti olarak 20 lira istedi. Fiyatı çok bulan yolcu, Burkay K.'a yumruk attı. Yolcu, aldığı darbe ile yere yığılan Burkay K.'a yerde de vurmaya devam etti. Çevredeki diğer taksicilerin durumu fark etmesi üzerine yolcu kaçarken, yaralanan Burkay K. ise Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Oğlu gibi taksicilik yapan baba Recai K., saldırgan yolcunun bulunması için yetkililerden yardım isteyerek, "24 yıldır taksiciyim, oğlum da taksicilik yapıyor. Yabancı uyruklu biri bugün kısa mesafe için oğlumun taksisine biniyor. İndi bindi 20 lira olduğu için oğlum düğmeye basıyor, 20 lira yazıyor. O, 20 lirayı kabul etmiyor, oğluma yumruk atıyor. Biz ekmeğinin peşinden koşan insanlarız. Biz dolandırıcı, hırsız değiliz. Benim oğluma bunu yapanı bulsunlar. Benim oğluma yapan başkasına da yapar. Daha önce gördük, gasplar, öldürmeler. Yumruk atıyor, çocuk kendini arabadan dışarı atıyor zaten. Bilincini kaybediyor, ne olduğunu hatırlamıyor zaten. Her tarafı yara bere içinde, burnu kırık, elmacık kemikleri kırık. Ne yapalım, ölelim mi? Benim oğlum ölsün mü? " dedi.

Polisin olayla ilgili incelemesinin sürdüğü öğrenildi.