İzmir Barosu'ndan milletvekillerine 'intihar' mektubu

İzmir Barosu'ndan milletvekillerine 'intihar' mektubu
Güncelleme:

İzmir Barosu, hukukçu milletvekillerine gönderdiği mektupta 20 yılda 100'den fazla avukatın intihar ettiğine işaret ederek, avukatların sorunlarının çözülmesini istedi.

İzmir Barosu, hukukçu milletvekillerine mektup göndererek, hukukçuların yaşadıkları sorunların çözümü için destek istedi. Baronun mektubunda, “Yargının kurucu unsuru olan savunma mesleğini sürdüren biz avukatlara yönelik ekonomik ve fiziki şiddetin son bulması, mesleğimizi, hak ettiğimiz ve emeğimizin karşılığını alacağımız bir zeminde, avukatlık mesleğinin saygınlığına ve onuruna uygun şekilde sürdürebilmemiz için gerekli düzenlemelerin yasalaşması sürecinde desteğinizi bekliyoruz” denildi.

100'DE FAZLA AVUKAT İNTİHAR ETTİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, mektupta, son 20 yıl içinde çoğunluğu genç olmak üzere 100’den fazla avukatın yaşamına son verdiği ve bu intiharların en büyük sebeplerinden birinin ekonomik olduğu vurgulandı. Mektupta, ayrıca son 20 yılda 500’den fazla avukatın mesleğini yaptığı sırada fiziksel saldırıya uğradığı belirtilerek, “Duruşma salonlarından yaka paça dışarıya çıkarılıyoruz ya da duruşma salonlarına sokulmuyoruz, biber gazı müdahalesine maruz kalıyoruz, tehdit ediliyoruz, adliyelerde, haciz mahallerinde saldırıya uğruyoruz, öldürülüyoruz, sakat kalıyoruz. Her nedense saldırıların failleri ise bir ‘kamu’ görevlisine saldırdıkları halde ödül gibi ceza aldıklarından olsa gerek yeni saldırıların da hedefi haline getiriliyoruz” diye kaydedildi. 

'SORUNLAR GÖREVİMİZİ ENGELLİYOR'

Mektupta, “Avukatlık mesleğinin getirildiği nokta ve içinde bulunduğu koşullar, yargıdaki asli görevlerimizi gereği gibi yapmamızı engellemektedir.  Avukatın gereksiz görülmediği, savunmanın yok sayılmadığı bir yargı düzeni istiyoruz. Sahip olduğumuz donanımın, en önemlisi emeğimizin karşılığı olan, hak ettiğimiz koşullarda yaşamak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.