İzmir'de büyük terör operasyonu

İzmir'de büyük terör operasyonu
Güncelleme:

İzmir'de FETÖ ve PKK terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda toplam 31 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında üst düzey TSK mensuplarının da bulunduğu 16 şüpheli hakkında FETÖ’den gözaltı kararı verildi. Ayrıca Başsavcılık sosyal medyadan PKK terör örgütü propagandası yapan 15 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verdi. Bu şüphelilerden 12 şüphelisi gözaltına alındı.

Sabah gazetesinden Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya ve Sivas illerinde başlatılan eş zamanlı yapılan operasyonlarda şüphelilerden muvazzaf Üsteğmen Murtaza Ş., muvazzaf Astsubaylar Mehmet B.A., Ömer S., Kurtuluş B., ihraç subay Şahin Ü. siviller Ceylan Ş.S., Muhammed G., Kemalettin K., İmren E.O., Tuba Y., Recep A., Fatima K., Nurdan D., Safiye K. ve Abdullah Ü. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınamayan 1 şüphelinin ise firari olduğu anlaşıldı.

PKK PROPAGANDACILARINA OPERASYON

Ayrıca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı PKK terör örgütüne de nefes aldırmadı. Sosyal Medya hesapları üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen 15 şahıs hakkında İzmir ve ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerden Barış K., Diyap A., Mehmet H.T., Sefa A., Abuzer K., Asım K., Hayri A., Mehmet P., Cafer A., Halise P., Recep A. ve Mahir B. isimli 15'i yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere yönelik operasyonda ele geçirilen çok sayıda digital malzeme, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, kitap, dergi ve örgütsel dokümana el konuldu. Yakalanamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi.

 

Sabah