Kan davasına dönüşen cinayette flaş gelişme !

Kan davasına dönüşen cinayette flaş gelişme !
Güncelleme:

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, dövülerek öldürülen Hayrettin İ. cinayeti ile ilgili gözaltına alınan eşi ve eşinin 2 erkek kardeşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güzelbahçe ilçesinde, geçen günlerde geçimini pidecilik yaparak sağlayan 3 çocuk babası Hayrettin İ.'in (34) tartıştığı eşi Sevda İ.'yi iddiaya göre darbetti. Bunun üzerine, Sevda İ.'nin (27) Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde oturan güvenlik korucusu ve Meşebağları köyü muhtarı ağabeyi Hasan B.'ye durumu anlattı. Hasan B. da kardeşleri Muhammet (18) ve Mehmet B.'yi (22) kardeşlerini İzmir'e yolladı. Çiftin Güzelbahçe 655 Sokak'taki evine gelen Muhammet ve Mehmet B., enişteleri Hayrettin İ.'yi sopayla döverek hastanelik etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Hayrettin İ. yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hayrettin İ.'nin eşi Sevda İ. ile kardeşleri Muhammet ve Mehmet B.'yi gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan 3 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Sevda İ., ile kardeşleri Muhammet ve Mehmet B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİYARBAKIR'DA KAN AKTI
Öte yandan, Hayrettin İ.'in ölümü iki aile arasında kan davasına dönüştü. Hayrettin İ.'nin ölüm haberini alan Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde oturan yakınları, Meşebağı köyünde oturan köy muhtarı ve güvenlik korucusu Hasan B.'nin kullandığı minibüse silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda Hasan B. ile babası Piresin B. (57) yaşamını yitirirken, eşi Emine ve oğlu Ahmet B. (7) yaralandı. Olayla ilgili Kerim İ. gözaltına alınırken, 3 şüphelinin daha yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. 

 

DHA